Sökfunktionerna i e-tjänsten förnyas

5.11.2020

Sökfunktionerna i inkomstregistrets e-tjänst har förnyats på basis av den respons som fåtts av kunderna. Den förnyade sökningen tas i bruk 11.11.2020.

I reformen har inkomstregistret försökt beakta kundernas önskemål, så att användningen av sökfunktionen fungerar allt smidigare och användarvänligare. Man har satsat på användbarheten genom att förbättra sökvillkoren. I fortsättningen kan inkomstslaget till exempel väljas ur listrutan och man slipper mata in koden. Därutöver har kontrollen av sökvillkor, notifikationen av motstridiga sökvillkor och tillgängligheten förbättrats.

Sökfunktionen som förnyats i november introduceras i e-tjänsten 11.11 på sidorna Inlämnade anmälningar och Sänt material. Informationsanvändarnas förnyade sökning på sidan Sökning av uppgifter införs i e-tjänsten under slutet av året.

Sök efter inlämnade anmälningar med sökvillkor eller referens

I fortsättningen kan du söka efter uppgifter antingen med sökvillkor eller med referens. Till skillnad från förut kan alla sökvillkor nu direkt väljas i vyn. Sökvillkoret väljs ur listrutan, varefter man fyller i närmare uppgifter i rutan som öppnas nedan. Du kan precisera sökningen genom att till exempel ange frivilliga sökvillkor i anknytning till typ av anmälan eller inkomsttagare.

Tidsintervall och typ av tidsintervall är obligatoriska sökvillkor. Efter reformen kan du fastställa flera tidsintervall för sökningen med valet Lägg till tidsintervall.

Efter sökningen står samma funktioner som hittills till ditt förfogande. Om du anmäler organisationens uppgifter kan du till exempel granska innehållet i anmälan, använda den inlämnade anmälan som grund för en ny anmälan, korrigera en inlämnad anmälan eller makulera en anmälan.

Reformen ändrar inte på åtkomsträttigheterna, utan du kan fortfarande söka och granska sådana anmälningar som du har fått fullmakt för.

Två versioner parallellt tillgängliga av sidan Inlämnade anmälningar

Under slutet av 2020 är både den nya och gamla versionen av sidan Inlämnade anmälningar tillgänglig i inkomstregistrets e-tjänst. Du kan bekanta dig med den nya funktionaliteten och ge respons på den med responsblanketten

Se videor (på finska):

Sidan har senast uppdaterats 5.11.2020