Falska meddelanden har skickats ut i Skatteförvaltningens namn. Läs mer om falska meddelanden

Ansökan om tilläggstid för upprättande av bouppteckning eller för inlämning av bouppteckningsinstrument (3626r)

Med denna blankett kan du ansöka om tilläggstid för upprättandet av bouppteckning eller för inlämning av bouppteckningen till Skatteförvaltningen.

Bouppteckningen ska upprättas inom tre månader från dödsdagen om inte Skatteförvaltningen har beviljat tilläggstid för upprättandet av bouppteckningen.

Bouppteckningen ska lämnas in hos Skatteförvaltningen inom en månad av upprättandet av bouppteckningen om inte Skatteförvaltningen har beviljat tilläggstid för inlämningen av bouppteckningen.

Du kan ansöka om förlängd tidsfrist i MinSkatt.

Privatperson: Efter att du har loggat in ska du i punkten Egna skatteärenden välja länken Sköt egna skatteärenden.

Om du representerar exempelvis en bank, advokatbyrå eller rättshjälpsbyrå och sköter dödsboets ärenden: Efter identifieringen ska du i punkten Begränsad anmälan och begäran om uppgifter välja länken Anmäl eller begär uppgifter begränsat

Gå till MinSkatt

Alternativt kan du ansöka om att tidsfristen förlängs på blankett 3626r. Använd blanketten för ansökan om tilläggstid som pärmblad, även om du ansöker om tilläggstid med ett fritt formulerat dokument. Detta påskyndar behandlingen av ditt ärende.

Skicka blanketten till adressen:
Arvs- och gåvobeskattning
PB 760
00052 SKATT


Skatteförvaltningen kan använda automatiserat beslutsfattande vid avgörandet av ditt ärende. Detta innebär att beslutet i ditt ärende kan fattas delvis eller helt automatiserat. Läs mer om automatiserat beslutsfattande på Skatteförvaltningen

Sidan har senast uppdaterats 19.11.2023