Lisätietoja palvelusta - Veroilmoitus 2017

Mihin voit käyttää Veroilmoitus verkossa –palvelua

Veroilmoitus verkossa –palvelun tekniset vaatimukset

Veroilmoitus verkossa -palvelun vaiheet ja käyttäminen

Uusi verotuspäätös

Vastuu tietojen oikeellisuudesta

HUOM! Palvelu aukeaa 8.3.2018 niille asiakkaille, joiden veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on 3.4.2018. Jos palautuspäivä on 8.5. tai 15.5.2018, palvelu aukeaa maaliskuun lopulla.

Mihin voit käyttää Veroilmoitus verkossa -palvelua?  

Voit ilmoittaa Veroilmoitus verkossa -palvelussa helposti ja vaivattomasti lähes kaikki verotustiedot.

Jos sinulla on tietoja, joita et voi ilmoittaa Veroilmoitus verkossa -palvelussa, ilmoita ne esitäytetyllä veroilmoituksella.

HUOM! Jos ilmoitat tietoja tämän palvelun kautta, älä ilmoita samoja tietoja veroilmoitus- tai liitelomakkeella.

Veroilmoitus verkossa –palvelun tekniset vaatimukset  

Palvelun käyttöä varten tarvitset

  • Internet-yhteyden
  • selainohjelman, palvelu tukee yleisimpiä selainohjelmistoja. Verohallinnon sähköiset asiointipalvelut toimivat parhaiten uusimmilla Microsoft Internet Explorer-, Mozilla Firefox-, Safari-, sekä Google Chrome -selaimilla.
  • Cookiet eli evästeet on sallittava
  • Javascript pitää olla päällä

Palveluun kirjautumista varten tarvitset

  • henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset
  • sirullisen henkilökortin
  • tai Katso-tunnisteet. Katso-tunnisteen hakemisesta on kerrottu sivulla Katso-tunnisteen perustaminen.

Palvelun käyttäjä tunnistetaan Suomi.fi–palvelun avulla aina, kun hän kirjautuu palveluun.

Veroilmoitus verkossa -palvelun vaiheet ja käyttäminen   

Palvelussa on kolme päävaihetta:

Vaihe 1: Asiakastiedot

Näet seuraavat asiakastietosi: nimi, tilinumero, puoliso, alaikäisten lasten lukumäärä ja kotikunta. Asiakastietojen lisäksi näet veroilmoituksesi viimeisen palautuspäivän, mikä on sinun osaltasi myös palvelun viimeinen aukiolopäivä.

Asiakastiedot näytöllä voit  ilmoittaa tilinumeron muutoksen, mahdollisen veronpalautuksen käyttämisestä puolison hyväksi sekä perhe- ja huoltosuhde muutokset.

Jos ilmoitat uuden tilinumeron, tilinumeron muutos lähetään Verohallintoon  Tilinumero-erittelyltä. Tilinumeron muutoksen lähettämisen jälkeen, voit jatkaa muiden tietojen ilmoittamista tai kirjautua ulos palvelusta. Muut tiedot lähetetään Verohallintoon vaiheessa 3 Ilmoituksen lähettäminen.

Jos olet aiemmin ilmoittanut tietoja ja lähettänyt ne Verohallintoon, voit tulostaa tiedot Tulosta aiemmin lähetetyt tiedot -linkistä.

Vaihe 2: Verotustietojen ilmoittaminen

Näet Esitäytetyt tiedot -sarakkeessa vain ne tiedot, jotka Verohallinnolla on käytettävissään. Avaa-linkistä siirryt erittelysivulle, jossa voit tarkistaa ja tarvittaessa ilmoittaa muuttuneet tai puuttuvat tiedot.

Jos olet jo aiemmin ilmoittanut ja lähettänyt tai tallentanut keskeneräiseksi tietoja Veroilmoitus verkossa -palvelussa, näet ilmoittamasi tiedot Asiakas ilmoittaa -sarakkeessa. Ilmoittamiasi tietoja voit muokata tai poistaa Avaa-linkistä.

Vaihe 3: Ilmoituksen lähettäminen

Näet yhteenvedon ilmoittamistasi tiedoista. Voit halutessasi ilmoittaa myös puhelinnumerosi mahdollista yhteydenottoa varten. Lähetä tiedot Verohallintoon painamalla Lähetä ilmoitus -painiketta. Voit myös tallentaa tiedot keskeneräisiksi Tallenna keskeneräiseksi -painikkeesta, jolloin tietoja ei lähetetä Verohallintoon. Tallennettuja tietoja säilytetään palvelussa veroilmoituksesi viimeiseen palautuspäivään asti, jonka jälkeen ne poistetaan. Voit kirjautua ulos palvelusta myös tietoja tallentamatta.

Huom! Jos olet ilmoittanut tilinumeron muutoksen, sitä ei näytetä yhteenvedossa. Tilinumeron muutos lähetetään erikseen Tilinumero-erittelyltä.

Tulostus

Kun olet lähettänyt ilmoittamasi tiedot, voit tulostaa tai tallentaa koneellesi koosteen tiedoista Tulosta tietoja (pdf) -linkistä.

Lopetus

Kun lopetat palvelun käytön, muista kirjautua ulos palvelusta.

Huom! Jos kirjaudut ulos kesken palvelun käytön oikeassa yläkulmassa sijaitsevasta Kirjaudu ulos -linkistä, tiedot eivät tallennu Verohallinnon järjestelmiin.

Ohjeet palvelussa

Palvelun käyttöohjeet sijaitsevat sivun oikeassa reunassa. Lisäohjeistusta saat painamalla ao. otsikon vieressä olevaa Vero-opas -linkkiä.

Uusi verotuspäätös   

Lähettämäsi tiedot käsitellään Verohallinnossa ja saat uuden verotuspäätöksen syksyllä lokakuun loppuun mennessä postitse.

Vastuu tietojen oikeellisuudesta 

Sähköinen tunnistautuminen Veroilmoitus verkossa -palveluun ja tietojen antaminen palvelussa vastaavat veroilmoituksen antamista. Muista, että olet vastuussa antamistasi tiedoista.