Lisätietoja palvelusta - Kiinteistötiedot verkossa

Mihin voit käyttää Kiinteistötiedot verkossa -palvelua

Kiinteistötiedot verkossa -palvelun tekniset vaatimukset

Kiinteistötiedot verkossa -palvelun vaiheet ja käyttäminen

Uusi kiinteistöverotuspäätös

Vastuu tietojen oikeellisuudesta

Mihin voit käyttää Kiinteistötiedot verkossa -palvelua?

Voit ilmoittaa Kiinteistöverotus verkossa -palvelussa helposti ja vaivattomasti vuoden 2019 kiinteistöverotukseen vaikuttavia tietoja (Huom! vuoden 2019 kiinteistöveron perusteena ovat vuoden 2018 verotusarvot).

Jos sinulla on tietoja, joita et voi ilmoittaa Kiinteistötiedot verkossa -palvelussa, ilmoita ne kiinteistöverotuksen ilmoitusosalla tai lomakkeella 3A.

Jos ilmoitat tietoja tämän palvelun kautta, älä ilmoita samoja tietoja ilmoitusosalla tai 3A lomakkeella.

Kiinteistötiedot verkossa -palvelun tekniset vaatimukset

Palvelun käyttöä varten tarvitset

  • Internet-yhteyden
  • selainohjelman, palvelu tukee yleisimpiä selainohjelmistoja. Verohallinnon sähköiset asiointipalvelut toimivat parhaiten uusimmilla Microsoft Internet Explorer-, Mozilla Firefox-, Safari-, sekä Google Chrome -selaimilla.
  • Cookiet eli evästeet on sallittava.
  • Javascript pitää olla päällä.

Palveluun kirjautumista varten tarvitset

  • henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset
  • sirullisen henkilökortin
  • tai Katso-tunnisteet. Katso-tunnisteen hakemisesta on kerrottu sivulla Näin perustat Katso-tunnisteen.

Palvelun käyttäjä tunnistetaan Suomi.fi-palvelun avulla aina, kun hän kirjautuu palveluun.

Kiinteistötiedot verkossa -palvelun vaiheet ja käyttäminen

Palvelussa on kaksi päävaihetta:

Vaihe 1: Kiinteistötietojen ilmoittaminen

Sinun tulee ensiksi valita kiinteistö, jonka tietoja haluat korjata. Avaa-linkistä siirryt Kiinteistötiedot-näytölle, jossa voit tarkastella kiinteistöä koskevia tietoja.

Näet Esitäytetyt tiedot -sarakkeessa vain ne tiedot, jotka Verohallinnolla on käytettävissään. Avaa-linkistä siirryt erittelysivulle, jossa voit tarvittaessa ilmoittaa muuttuneet ja puuttuvat tiedot.

Jos olet jo aiemmin ilmoittanut ja lähettänyt tai tallentanut keskeneräiseksi tietoja Kiinteistötiedot verkossa -palvelussa, näet ilmoittamasi tiedot Asiakas ilmoittaa -sarakkeessa. Ilmoittamiasi tietoja voit muokata tai poistaa Avaa-linkistä.

Vaihe 2: Ilmoituksen lähettäminen

Näet yhteenvedon ilmoittamistasi tiedoista. Voit halutessasi ilmoittaa myös puhelinnumerosi mahdollista yhteydenottoa varten. Lähetä tiedot Verohallintoon painamalla Lähetä ilmoitus -painiketta. Voit myös tallentaa tiedot keskeneräiseksi Tallenna keskeneräiseksi -painikkeesta, jolloin tietoja ei lähetetä Verohallintoon. Tallennettuja tietoja säilytetään palvelussa ilmoitusosalle merkittyyn viimeiseen palautuspäivään asti, jonka jälkeen ne poistetaan. Voit kirjautua ulos palvelusta myös tietoja tallentamatta.

Tulostus

Kun olet lähettänyt ilmoittamasi tiedot, voit tulostaa tai tallentaa koneellesi koosteen (pdf) tiedoista Tulosta tiedot (pdf) -linkistä.

Lopetus

Kun lopetat palvelun käytön, muista kirjautua ulos palvelusta.

Huom! Jos kirjaudut ulos kesken palvelun käytön oikeassa yläkulmassa sijaitsevasta Kirjaudu ulos -linkistä, tiedot eivät tallennu Verohallinnon järjestelmiin.

Ohjeet palvelussa

Palvelun käyttöohjeet sijaitsevat sivun oikeassa reunassa. Lisäohjeistusta saat painamalla Kiinteistöverotus-linkkiä.

Uusi kiinteistöverotuspäätös

Lähettämäsi tiedot käsitellään Verohallinnossa ja saat uuden kiinteistöverotuspäätöksen postitse ennen ensimmäistä eräpäivää.

Vastuu tietojen oikeellisuudesta

Sähköinen tunnistautuminen Kiinteistötiedot verkossa -palveluun ja tietojen antaminen palvelussa vastaavat ilmoitusosan antamista. Muista, että olet vastuussa antamistasi tiedoista.