Ulkomaiset toimijat - Työntekijä

Katso-tunnisteen perustaminen, jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta

Perusta Katso-tunniste käyttäen passinumeroa. Tunnisteen aktivoimiseksi sinun tulee osoittaa henkilöllisyytesi postittamalla julkisen notaarin, poliisin, oikeuslaitoksen tai suurlähetystön virallisesti oikeaksi todistama passikopio (henkilökorttikopio ei kelpaa) kolmen viikon kuluessa tunnisteen perustamisesta Katso-tukipalveluun. Kopiossa tulee olla viranomaisen alkuperäinen allekirjoitus ja leima.

Asiointiyksikkö
Katso-tukipalvelu
PL 1094
FI-70111 KUOPIO
SUOMI

Perusta Katso-tunniste (ohje)

Saat tunnisteen aktivoinnista sähköpostiviestin.

Katso-tunnisteen perustaminen, jos sinulla on suomalainen henkilötunnus

Perusta Katso-tunniste käyttäen suomalaista henkilötunnusta. Tunnisteen aktivoimiseksi voit varmentaa henkilöllisyytesi suomalaisella verkkopankkitunnuksella tai suomalaisella sirullisella henkilökortilla. Muussa tapauksessa sinun tulee käydä kolmen viikon kuluessa tunnisteen perustamisesta varmentamassa henkilöllisyytesi Katso-asiakasrekisteröintipisteessä tai osoittaa henkilöllisyytesi postittamalla julkisen notaarin, poliisin, oikeuslaitoksen tai suurlähetystön virallisesti oikeaksi todistama passikopio (henkilökorttikopio ei kelpaa) kolmen viikon kuluessa tunnisteen perustamisesta Katso-tukipalveluun. Kopiossa tulee olla viranomaisen alkuperäinen allekirjoitus ja leima.

Asiointiyksikkö
Katso-tukipalvelu
PL 1094
FI-70111 KUOPIO
SUOMI

Perusta Katso-tunniste  (ohje)

Katso-tunnisteen käyttö

Kun Katso-tunnisteesi on aktiivinen, voit asioida asiointipalveluissa, kun yrityksesi pääkäyttäjä on myöntänyt tunnisteellesi valtuutuksia.

Katso-palvelussa (https://yritys.tunnistus.fi) voit vaihtaa tunnisteesi salasanan, tulostaa kertakäyttösalasanoja ja ottaa vastaan valtuutuksia. Palvelun etusivulta löydät myös yksityiskohtaiset käyttäjän ohjeet.