Ajoneuvojen hintatietopalvelu ja autoverolaskuri

Palvelusta voit hakea autoverotuksessa käytettäviä uusien ja käytettyjen ajoneuvojen hintatietoja.

Siirry palveluun

Uusien ajoneuvojen hintatiedot

Uusien ajoneuvojen hinnat perustuvat maahantuojien Verohallinnolle ilmoittamiin hintoihin ja ne eivät sisällä autoveroa.

Samalle ajoneuvomallille voi hintatietopalvelusta löytyä monta hintaa, jos useampi ajoneuvoja maahantuova tai valmistava yritys myy samanlaisia ajoneuvoja Suomessa.

Uuden ajoneuvon verotusarvo muodostetaan lisäämällä uuden ajoneuvon yleiseen autoverottomaan myyntihintaan ajoneuvon lisävarustelun autoveroton arvo, 600 euroa ylittävät toimituskulut sekä yksilöllisen CO2-päästön perusteella määräytyvä autoveron määrä ajoneuvon, varusteiden ja 600 euroa ylittävien toimituskulujen osalta.

Verohallinto käyttää verotuksessa alhaisinta samanlaisen ajoneuvon hintaa.

Käytettyjen ajoneuvojen hintatiedot

Käytettyjen ajoneuvojen hinnat perustuvat markkinoilta kerättyihin hintahavaintoihin ja ovat kaikki verot sisältäviä hintoja.

Kaikkien käytettyjen ajoneuvojen tietoja ei löydy, koska osalle ajoneuvoista ei ole markkinoilta saatu riittävästi hintahavaintoja.

Hintatietopalvelusta saatavat käytettyjen ajoneuvojen arvot eivät kuvaa yksittäisen ajoneuvon todellista hintaa, vaan arvo on autoverolain mukainen verotusarvo eli ajoneuvon yleinen myyntihinta. Ajoneuvojen yleinen myyntihinta määritetään Suomessa myytävinä olevien ajoneuvojen pyyntihintojen perusteella.

Ajoneuvon hintatietoja voi hakea vain kuluvalta päivältä. Verotusarvon määräytymiseen vaikuttavat lisäksi ajoneuvon yksilölliset ominaisuudet.

Voit hakea veron määrää autoverolaskurista

Hintatietopalvelusta löytyvän laskurin avulla voit hakea autoveron määrän käytetylle ajoneuvolle:

  • Henkilöautolle, joka on otettu käyttöön 1.1.2008 tai sen jälkeen.
  • Moottoripyörälle, joka on otettu käyttöön 1.1.2003 tai sen jälkeen.
  • Pakettiautolle, joka on otettu käyttöön 1.4.2009 tai sen jälkeen.

Hae ajoneuvon yleinen pyyntihinta hintatietojen hausta. Laskuri hakee sovellettavan veroprosentin ajoneuvon käyttöönottopäivän perusteella.

Autoverotustietojen haku

Voit hakea yksittäisiä verotustietoja valmistenumerolla. Valmistenumeron löydät esimerkiksi ajoneuvon rekisteriotteesta.

Verotustietoja on saatavilla 1.4.2009 alkaen. Uusimmat tiedot päivittyvät palveluun muutaman päivän viiveellä verotuspäätöksen päätöspäivästä.

Palvelussa ei ole saatavilla tietoja alennetun veron tai verosta vapautetuista ajoneuvoista eikä mahdollisia muutospäätöstietoja.

Hintatietojärjestelmän tiedot ovat julkisia ensiverotuspäätöksen tietoja. Palvelusta tulostettu verotustieto ei ole virallinen verotuspäätös.

CO2-päästötiedot vaihtelevat

Hintatietopalvelusta löytyvät CO2-päästötiedot ovat vain suuntaa antavia, koska autojen päästötiedot vaihtelevat. Saman merkkisten ja mallistenkin ajoneuvojen päästötiedot vaihtelevat sen mukaan, mikä mallin versio on kysymyksessä.

Henkilö- ja pakettiauton autoveroprosentti määräytyy auton tyyppihyväksynnän mukaisen hiilidioksidipäästön perusteella. Lue lisää.