Vielä on aikaa ilmoittautua tietojen ilmoittajaksi

13.11.2023

Luotonantajilla on marraskuun loppuun asti aikaa ilmoittautua tietojen ilmoittajiksi Positiiviseen luottotietorekisteriin rekisterin sähköisessä asiointipalvelussa.

– Rekisterin tietojen käyttökelpoisuus luottokelpoisuuden arviointiin perustuu siihen, että kaikki luotonantajat hoitavat oman osuutensa tietojen ilmoittamisesta ja oikeellisuudesta kunnolla. Jotta luotonantajat voivat rauhassa keskittyä oman osuutensa loppuun saamiseen, ilmoittautuminen ja tietoluvan hakeminen kannattaa hoitaa ajoissa kuntoon, painottaa hankejohtaja Aino Sarakorpi.

Kun odotatte päätöstä ilmoittautumisesta tai tietoluvasta, niin pitäkää silmällä myös sähköpostin roskapostikansiota, sillä viestit saattavat mennä myös sinne.

Positiivisen luottotietorekisterin seuraava tärkeä määräpäivä on 1.2.2024, jolloin luotonantajat alkavat ilmoittaa rekisteriin aiemmin myönnettyjä ja uusia kuluttajaluottoja. Tietojen jakelu luotonantajille ja viranomaisille alkaa 1.4.2024 – ja asiointipalvelu avautuu silloin myös yksityishenkilöille.

Sivu on viimeksi päivitetty 13.11.2023