Uusia teknisiä dokumentteja julkaistu

6.2.2023

Positiivisen luottotietorekisterin perustaminen -hanke on 6.2.2023 julkaissut uusia luoton tietojen ilmoittamiseen liittyviä dokumentteja:

  • Luoton tietojen muutos – rajapintakuvaus
  • Luoton tietojen tarkistaminen – rajapintakuvaus
  • Rajapinnan käsittelysäännöt ja virhekoodisto
  • Uusia sanomaesimerkkejä

Luoton tietojen muuttamisesta ei julkaista erillistä rajapintakuvausta, vaan rajapintakuvaus on lisätty joulukuussa 2022 julkaistuun luoton tietojen ilmoittamisen rajapintakuvaukseen. Luoton tietojen ilmoittamisen rajapintakuvaukseen tehtiin samalla myös eräitä muita päivityksiä, joista on lähetetty listaus sidosryhmille sähköpostitse.

Dokumentit on julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Dokumentaatio (positiivinenluottotietorekisteri.fi)

Voit lähettää julkaistuun dokumentaatioon liittyviä kysymyksiä ja kommentteja sähköpostitse osoitteeseen luottotietorekisteri (a) vero.fi. Kysymyksiä ja vastauksia käsitellään sidosryhmätilaisuudessa, joka järjestetään suomeksi 21.2. klo 14.30–16.00 ja englanniksi 2.3. klo 14.00–15.30.

Rekisterin kehityksen edetessä on mahdollista, että nyt julkaistuihin dokumentteihin tulee vielä muutoksia. Esimerkiksi toukokuussa 2023 alkavassa sidosryhmätestauksessa voidaan havaita muutostarpeita. Jos rajapintakuvaukseen tai ohjeisiin tulee tekniseen toteutukseen vaikuttavia muutoksia, dokumenteista julkaistaan rekisterin verkkosivuilla päivitetyt versiot. Hanke tiedottaa sidosryhmille muutoksista sähköpostilla. Ilmoitukset lähetetään sidosryhmien postituslistalle, jonne voit liittyä lähettämällä viestin osoitteeseen luottotietorekisteri (a) vero.fi.

Sivu on viimeksi päivitetty 6.2.2023