Uusia sidosryhmätestauksen ohjeita julkaistu

1.3.2023

Positiivisen luottotietorekisterin perustaminen -hanke on 27.2.2023 julkaissut uusia sidosryhmätestaukseen liittyviä ohjeita ja sidosryhmätestauksen käyttöehdot:

Ohjeet ja käyttöehdot on julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Testivarmenneohje kuvaa testivarmenteen noudon prosessin. Ohjeessa on myös joitain varmenteen noutoa koskevia usein kysyttyjä kysymyksiä ja yleisiä virhetilanteita, jotka läpi käymällä voi varmistua testivarmenteen noudon onnistumisesta.

Enter-portaalin käyttöohje kuvaa portaalissa tehtävät toimet askel kerrallaan. Portaalissa sidosryhmät ilmoittautuvat positiivisen luottotietorekisterin testaukseen, ja portaalia käytetään myös muuhun yhteydenpitoon testauksen aikana. Ohjeessa kuvataan kaikki portaalista löytyvät lomakkeet ja toiminnot sekä erilaiset käyttäjäroolit. Enter-portaali avataan 1.3.2023. Samana päivänä käyttöohjeeseen lisätään linkki portaaliin.

Kaikkien sidosryhmätestaukseen osallistuvien sidosryhmien pitää hyväksyä sidosryhmätestauksen käyttöehdot. Käyttöehdot hyväksytään ilmoittautumisen yhteydessä, mutta niihin kannattaa tutustua jo etukäteen.

Testivarmenteen noutoa ja tarkempia ohjeita Enter-portaaliin rekisteröitymisestä ja testaukseen ilmoittautumisesta käydään läpi sidosryhmätestauksen tilaisuudessa, joka järjestetään suomeksi 6.3. klo 14.00–15.30 ja englanniksi 9.3. klo 14.00–15.30. Kutsut tilaisuuksiin lähetetään sidosryhmäpostituslistalla oleville rekisterin ensimmäisen vaiheen toimijoille. Jos et ole aiemmin ollut hankkeen postituslistalla ja haluaisit osallistua tilaisuuksiin, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen luottotietorekisteri (at) vero.fi.

Sivu on viimeksi päivitetty 1.3.2023