Tietojen kyselyn testaus on alkanut

1.9.2023

Positiivisen luottotietorekisterin tietojen kyselyn sidosryhmätestaus on alkanut 1.9.2023. Tässä vaiheessa testaukseen osallistuvat ne organisaatiot, jotka voivat käyttää positiivisen luottotietorekisterin tietoja kuluttajaluotonannossa 1.4.2024 alkaen.

Olemme julkaisseet verkkosivuillamme luottotietorekisteriotteen kyselyä varten testausympäristön rajapinnan osoitteen. Viranomaiset ja luottotietoyhtiöt saavat testausympäristön rajapintojen osoitteet ilmoittautumisen käsittelyn yhteydessä.

Testaukseen ilmoittautuminen

Organisaatiot voivat edelleen ilmoittautua tietojen kyselyn testaukseen Enter-portaalissa. Myös ilmoittautuminen tietojen ilmoittamisen testaukseen jatkuu.

Jos organisaatiosi aikoo osallistua molempiin testauksiin, voit ilmoittautua niihin yhdellä kertaa. Saat tarkemmat ohjeet portaaliin rekisteröitymisestä, käyttäjien lisäämisestä, testauksen aloitusilmoituksen täyttämisestä sekä muista portaalin toiminnoista Enter-portaalin käyttöohjeesta.

Tietojen kyselyn varmenne

Tietojen ilmoittamiseen ja kyselyyn käytetään eri varmennetta. Vaikka organisaatio olisi aiemmin noutanut varmenteen tietojen ilmoittamisen testausta varten, tietojen kyselyn testaukseen pitää noutaa erillinen varmenne.

Testivarmenne pitää noutaa 14 vuorokauden kuluessa siitä, kun tekninen yhteyshenkilö on vastaanottanut varmenteen noutoon tarvittavat tiedot. Jos testivarmenne jää noutamatta, uuden varmenteen voi pyytää Enter-portaalin yhteydenottolomakkeella.

Testiaineisto

Positiivisen luottotietorekisterin perustaminen -hankkeessa on tuotettu testiaineistoa tietojen kyselyn testausta varten. Olemme luoneet sidosryhmille jaettaville yhteiskäyttöisille testiasiakkaille monipuolisia tulotietoja, kuten palkka-, etuus- ja luottotietoja sekä muita taustatietoja. Löydät testiaineiston ja sen kuvaukset Excel-tiedostosta, joka on liitteenä Enter-portaalin tiedotteessa Tarvitsetko testiaineistoa tietojen kyselyyn?

Jos tarvitsette testausta varten vain omaan käyttöönne rajattuja testiasiakkaita, joilla on tulotietoja, voit pyytää niitä Enter-portaalin yhteydenottolomakkeella. Voimme antaa kullekin sidosryhmälle 10 uutta testiasiakasta, jotka on rajattu vain kyseisen sidosryhmän testauskäyttöön.

Testausympäristön julkaisujen ja käyttökatkojen ajankohta on muuttunut
Positiivisen luottotietorekisterin järjestelmää kehitetään jatkuvasti, ja järjestelmän uusi versio julkaistaan sidosryhmätestausympäristöön kahden viikon välein. Jatkossa uusien järjestelmäversioiden julkaisu ja siihen liittyvä käyttökatko on parittomilla viikoilla tiistaisin klo 13–17.

Lue lisää käyttökatkojen uudesta aikataulusta ja versiojulkaisuista verkkosivulta Versiojulkaisut ja toimitusselosteet.

Syksyn sidosryhmätilaisuudet

Positiivisen luottotietorekisterin perustaminen -hanke järjestää sidosryhmille infotilaisuuksia syksyllä 2023. Lue tilaisuuksista lisää uutisesta Testauksen ja tietojen ilmoittamisen sidosryhmätilaisuuksia syksyllä 2023.

Sivu on viimeksi päivitetty 1.9.2023