Tietojen ilmoittamisen testaus on käynnissä

1.6.2023

Tietojen ilmoittamisen sidosryhmätestaus on alkanut onnistuneesti 2.5.2023. Tässä vaiheessa tietojen ilmoittamista testaavat positiivisen luottotietorekisterin ensimmäisen vaiheen toimijat. Testaukseen ilmoittautuminen on edelleen mahdollista Enter-portaalissa, vaikka virallinen ilmoittautumisaika on päättynyt. Organisaatio voi ilmoittautua yhdellä kertaa sekä tietojen ilmoittamisen että tietojen kyselyn testaukseen, jos aikoo osallistua molempiin.

Jotta organisaatio voi ilmoittautua testaukseen, yhden organisaation edustajan pitää ensin rekisteröityä portaaliin pääkäyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääkäyttäjä täyttää testauksen aloitusilmoituksen. Enter-portaalin käyttöohjeissa annetaan tarkemmat ohjeet portaaliin rekisteröitymisestä, käyttäjien lisäämisestä, testauksen aloitusilmoituksen täyttämisestä ja muista portaalin toiminnoista.

Rekisterin verkkosivuilla on julkaistu 2.5.2023 usein kysytyt kysymykset, joihin on koottu sidosryhmien lähettämiä kysymyksiä sidosryhmätestauksesta. Jos et löydä vastausta omaan kysymykseesi, ota yhteyttä hankkeeseen Enterin yhteydenottolomakkeella.

Verkkosivulla on julkaistu myös testausympäristön rajapintojen osoitteet.

Yksi ilmoittautuminen sekä tietojen ilmoittamisen että tietojen kyselyn testaukseen

Jos organisaatio testaa sekä tietojen ilmoittamista että tietojen kyselyä, se voi ilmoittautua yhdellä kertaa molempiin testauksen vaiheisiin. Jos organisaatio on ilmoittautunut jo ennen elokuuta 2023 tietojen ilmoittamisen ja tietojen kyselyn testaukseen, sen ei tarvitse enää erikseen ilmoittautua tietojen kyselyn testaukseen syksyllä.

Tietojen ilmoittamiseen ja kyselyyn käytetään eri varmenteita. Niille organisaatioille, jotka ilmoittautuvat sekä tietojen ilmoittamisen että kyselyn testaukseen, toimitetaan ensin vain tiedot, joiden avulla organisaatio voi noutaa tietojen ilmoittamisen testauksessa käytettävän testivarmenteen. Tietojen kyselyn testivarmenteen noutoon tarvittavat tiedot lähetetään erikseen tekniselle yhteyshenkilölle elokuun aikana.

Tietojen kyselyn testaus alkaa 1.9.2023. Jos organisaatio testaa rekisterin ensimmäisessä vaiheessa pelkästään tietojen kyselyä, ilmoittautumisaika testaukseen on 1.–31.8.2023. Hanke käsittelee testauksen aloitusilmoitukset 2 viikon kuluessa.

Viestintä testauksen aikana Enter-portaalissa

Hanke viestii Enterissä testauksen ajankohtaisista asioista. Testaajien kannattaa seurata tiedotusta Enterissä.

Enterissä tiedotetaan julkaisuaikataulun mukaisista käyttökatkoista, mahdollisista ennakoimattomista katkoista testausympäristössä ja muista kriittisistä tilanteista. Lisäksi viestitään muista testauksen ajankohtaisista asioista, kuten uusien versiojulkaisujen toimitusselosteista ja havaituista virheistä.

Sidosryhmätestausympäristöön julkaistavat uudet versiot

Positiivisen luottotietorekisterin järjestelmää kehitetään jatkuvasti, joten testausympäristöön julkaistaan uusi versio järjestelmästä kahden viikon välein, aina keskiviikkoisin parittomina viikkoina. Sidosryhmätestausympäristössä on käyttökatko uuden version julkaisupäivinä klo 8–12. Käyttökatko voi päättyä myös aikaisemmin.

Versiojulkaisuista laaditaan toimitusseloste, jossa kuvataan uudet toiminnallisuudet, tehdyt korjaukset ja tunnetut puutteet.

Tarkista suunnitellut käyttökatkot ja toimitusselosteet

Kesäkuussa sidosryhmätestauksen tilaisuuksia

Seuraava sidosryhmätestauksen tilaisuus järjestetään suomeksi 15.6. klo 14.00–15.30 ja englanniksi 20.6. klo 14.00–15.30. Kutsut tilaisuuksiin lähetetään sidosryhmäpostituslistalle rekisterin ensimmäisen vaiheen toimijoille. Jos et ole aiemmin ollut hankkeen postituslistalla ja haluaisit osallistua tilaisuuksiin, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen luottotietorekisteri (at) vero.fi.

Sivu on viimeksi päivitetty 1.6.2023