Sidosryhmätestaukseen ilmoittautuminen on alkanut

8.3.2023

Positiivisen luottotietorekisterin sidosryhmätestaukseen ilmoittautuminen on alkanut. Ilmoittautuminen 1.3.–30.4.2023 koskee niitä rekisterin ensimmäisen käyttöönottovaiheen toimijoita, jotka

• testaavat pelkästään tietojen ilmoittamista
• testaavat sekä tietojen ilmoittamista että tietojen kyselyä
• osallistuvat viranomaisten aikaistettuun testaukseen.

Toimijat, jotka testaavat rekisterin ensimmäisessä vaiheessa pelkästään tietojen kyselyä, ilmoittautuvat testaukseen 1.–31.8.2023. Jos organisaatio ilmoittautuu jo keväällä tietojen ilmoittamisen ja tietojen kyselyn testaukseen, sen ei tarvitse enää erikseen ilmoittautua tietojen kyselyn testaukseen elokuussa.

Sidosryhmätestauksesta ja sen aikatauluista löytyy tarkemmin tietoa sidosryhmätestauksen ohjeesta.

Testaukseen ilmoittaudutaan Enter-portaalissa. Jotta organisaatio voi ilmoittautua testaukseen, yhden organisaation edustajan pitää ensin rekisteröityä portaaliin pääkäyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääkäyttäjä lisää muut käyttäjät portaaliin. Enter-portaalin käyttöohjeissa annetaan tarkemmat ohjeet portaaliin rekisteröitymisestä, käyttäjien lisäämisestä, testauksen aloitusilmoituksen tekemisestä ja muista portaalin toiminnoista.

Kaikki hankkeen ja testaavien organisaatioiden välinen sidosryhmätestaukseen liittyvä yhteydenpito tapahtuu Enter-portaalissa. Kysymyksiä voi esittää portaalin yhteydenottolomakkeella.

Seuraava sidosryhmätestauksen tilaisuus järjestetään suomeksi 6.3. klo 14.00–15.30 ja englanniksi 9.3. klo 14.00–15.30. Kutsut tilaisuuksiin lähetetään sidosryhmäpostituslistalle rekisterin ensimmäisen vaiheen toimijoille. Jos et ole aiemmin ollut hankkeen postituslistalla ja haluaisit osallistua tilaisuuksiin, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen luottotietorekisteri (at) vero.fi.

Sivu on viimeksi päivitetty 8.3.2023