Sähköinen asiointipalvelu luotonantajille aukesi 2.10.2023

2.10.2023

Positiivisen luottotietorekisterin sähköinen asiointipalvelu aukesi 2.10.2023. Luotonantajat voivat ilmoittautua rekisteriin tietojen ilmoittajiksi 2.10.–30.11. Lisäksi luotonantajat voivat hakea asiointipalvelussa tietolupaa sekä ilmoittaa yhteystietonsa. Kirjautuminen asiointipalveluun tapahtuu positiivisen luottotietorekisterin etusivulta.

Jos luotonantaja ei pysty käyttämään sähköistä asiointipalvelua, ilmoittautuminen ja tietoluvan haku hoidetaan kirjepostilla. Luotonantajan pitää tällöin olla yhteydessä positiivisen luottotietorekisterin asiakaspalveluun, jonka yhteystiedot ovat positiivisen luottotietorekisterin verkkosivuilla.

Positiivisen luottotietorekisterin puhelinpalvelu aukesi luotonantajille 4.9.2023. Asiakaspalvelussa neuvotaan Suomi.fi-valtuuksissa sekä sähköisen asiointipalvelun käytössä ja varmenteiden hakemisessa.

Luotonantajat alkavat ilmoittaa aiemmin myönnettyjä ja uusia kuluttajaluottoja rekisteriin 1.2.2024. Tietojen jakelu luotonantajille ja viranomaisille alkaa 1.4.2024 – lisäksi asiointipalvelu avautuu silloin myös yksityishenkilöille.

 

Lue lisää:

Ilmoittautuminen tietojen ilmoittajaksi positiiviseen luottotietorekisteriin -ohje

Luotonantajien tietoluvan hakemisen ohje

Sivu on viimeksi päivitetty 2.10.2023