Positiivisen luottotietorekisterin rakentaminen etenee

10.10.2022

Positiivisen luottotietorekisterin perustaminen -hanke etenee Verohallinnon Tulorekisteriyksikössä aikataulussa ja suunnitelmien mukaisesti.

Rekisterin kehitystyötä tehdään tänä vuonna. Tarkoituksena on varmistaa, että positiivisen luottotietorekisterin toteutus on teknisesti toimiva ja lainmukainen. Sidosryhmillä on mahdollisuus varmistaa hankkeen edetessä omien järjestelmiensä yhteensopivuus positiivisen luottotietorekisterin kanssa testaamalla. Keväällä 2023 sidosryhmillä on vuorossa ensin testaukseen ilmoittautuminen ja sitten testaus.

Loppusyksyllä 2023 ohjelmassa on ilmoittajaksi ilmoittautuminen ja tietoluvan haku. Nämä toimet koskevat luotonantajaa, joka ilmoittaa luoton tietoja luottotietorekisteriin ja tilaa luottotietorekisteriotteita rekisterin ensimmäisessä vaiheessa. Keväällä 2024 luotonantajat ilmoittavat ensin olemassa olevan luottokannan rekisteriin ja aloittavat sen jälkeen rekisterin varsinaisen käytön.

Positiivisen luottotietorekisterin perustaminen -hanke sai syyskuun puolivälissä uuden hankejohtajan. Tehtävässä aloitti 12.9. Aino Sarakorpi, joka on aiemmin työskennellyt hankkeen toiminnallisena vastaavana. Ainon ajatuksia hankkeesta voit lukea LinkedInistä (linkedin.com).

Sivu on viimeksi päivitetty 10.10.2022