Toiminnallisuusklinikat sidosryhmille alkavat elokuussa 2022

12.8.2022

Positiivisen luottotietorekisterin perustaminen -hanke järjestää syksyllä 2022 tulevan rekisterin ilmoitusvelvollisille toimijoille (luotonantajat ja siirronsaajat) säännöllisiä toiminnallisuusklinikoita. Klinikoissa käydään läpi tietojen ilmoittamista yksityiskohtaisesti pala palalta.

Ensimmäinen toiminnallisuusklinikka järjestetään Teams-tilaisuutena jo tiistaina 16.8. klo 14.30–16.00. Sen jälkeen klinikka pidetään toistuvasti joka toinen tiistai samaan aikaan eli klo 14.30–16.00.

Toiminnallisuusklinikoissa hankkeen toiminnalliset asiantuntijat käyvät läpi tietojen ilmoittamista positiiviseen luottotietorekisteriin rajapintakuvausten, ilmoittamisen ohjeen luonnoksen ja esimerkkien avulla. Tarkoituksena on auttaa sidosryhmiä määrittelemään omia järjestelmiään, vastata sidosryhmien kysymyksiin sekä kerätä sidosryhmiltä palautetta ja huomioita rajapintakuvausten mahdollisista kehitystarpeista. Lopullinen tekninen dokumentaatio julkaistaan 1.2.2023, ja sidosryhmätestaus alkaa 1.5.2023.

Hankkeesta toiminnallisuusklinikoihin osallistuu myös sidosryhmävastaava ja lakiasiantuntija, jotta sidosryhmien kysymyksiin voidaan vastata mahdollisimman kattavasti.

Toiminnallisuusklinikoihin osallistuminen ei vaadi sidosryhmiltä ennakkovalmistautumista tai jälkitöitä. Klinikoista on kuitenkin eniten hyötyä, jos osallistujat ovat jonkin verran perehtyneet ennalta rajapintakuvauksiin ja ilmoitettavaan tietosisältöön.

Kutsu toiminnallisuusklinikoihin sekä linkki Teams-kokoukseen lähetetään elokuun alussa hankkeen kokoamalle sidosryhmien postituslistalle.

Jos et ole aiemmin ollut hankkeen postituslistalla mutta haluaisit osallistua toiminnallisuusklinikoihin, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen luottotietorekisteri(at)vero.fi

Tervetuloa toiminnallisuusklinikoihin!

Sivu on viimeksi päivitetty 12.8.2022