Sidosryhmätilaisuudessa 19.5.2022 käsiteltiin tietojen ilmoittamisen rajapintakuvauksia

10.8.2022

Positiivisen luottotietorekisterin perustaminen -hanke järjesti 19.5. sidosryhmille suunnatun infotilaisuuden. Teams-tilaisuudessa hankkeen asiantuntijat kävivät läpi positiivisen luottotietorekisterin perustamisen aikataulua sekä päivitettyjä tietojen ilmoittamisen rajapintakuvauksia.

Tietojen ilmoittamisen rajapintakuvaukset lähetettiin sidosryhmille katselmoitavaksi 2.5., joten sidosryhmillä oli mahdollisuus kommentoida kuvauksia sekä esittää rajapintakuvauksiin liittyviä kysymyksiä jo ennen tilaisuutta. Tilaisuudessa käsiteltiin rajapintakuvauksiin tulleita muutoksia sekä ennen tilaisuutta saatuja sidosryhmien kommentteja. Edellisen kerran tietojen ilmoittamisen rajapintakuvaukset olivat katselmoinnissa syksyllä 2021.

Sidosryhmäkatselmointi jatkui vielä tilaisuuden jälkeen, ja kommentteja ja kysymyksiä oli mahdollista lähettää sähköpostitse hankkeelle 3.6. asti. Kommenttien ja kysymysten perusteella ilmoittamisen rajapintakuvauksiin tehdään mahdollisesti vielä pieniä muutoksia ja tarkennuksia. Rajapintakuvaukset ovat saatavilla suomeksi, englanniksi ja nyt myös ruotsiksi.

Myös ensimmäinen versio tietojen ilmoittamisen ohjeesta lähetettiin sidosryhmäkatselmointiin 10.5. Ohje avaa tarkemmin rekisterin ilmoittamisen kokonaisuutta ja ilmoitettavaa tietosisältöä. Suomenkielisen ohjeen sidosryhmäkatselmointi päättyi 3.6. Englanninkielinen versio ilmoittamisen ohjeesta oli katselmoitavana 6.6.–20.6.

Rajapintakuvaukseen sekä ilmoittamisen ohjeeseen saatujen kysymysten pohjalta koostettu "Kysymyksiä ja vastauksia" -dokumentti lähetettiin sidosryhmille sähköpostitse kesäkuun lopussa.

Jos et päässyt mukaan 19.5. järjestettyyn tilaisuuteen tai et positiivisen luottotietorekisterin sidosryhmän edustajana saanut rajapintakuvauksia tai ilmoittamisen ohjetta sähköpostiisi, pyydä ne hankkeelta sähköpostitse: luottotietorekisteri(at)vero.fi.

 

Sivu on viimeksi päivitetty 10.8.2022