Verokortti usealle työnantajalle

Verokortti 2018 hankittu ennen 1.11.

Voit käyttää verokorttia aina 31.1.2019 asti.

Verokortti 2018 hankitaan 1.11.-31.12

Et voi saada enää tulorajatonta freelancer-verokorttia etkä tulorajatonta sivutulon verokorttia.

Hae tulorajallinen sivutulon verokortti. Ilmoita verokorttia varten siis vuositulo.

Verokortti 2019

Saat vuositulorajallisen palkkaverokortin kotiisi joulu-tammikuun vaihteessa.

Tulorajallisessa verokortissa on yksi tuloraja koko vuoden tuloille. Sama verokortti käy kaikille palkkatuloille ja kaikki suorituksen maksajat käyttävät samaa verokorttiin merkittyä ennakonpidätysprosenttia.

Jos teet töitä useille työnantajille tai ansaitset satunnaisia sivutuloja, tarvitset vuositulorajallisen sivutulon verokortin.

Katso ohje, miten tilaat  verokortin OmaVerosta

Päätyön lisäksi muita työnantajia

Kun tilaat sivutuloverokortin, tarvitset tiedot myös päätoimen palkoista (kertyneet tulot, perityt verot ja vuosituloarvio).

Tilaa päätyölle ja sivutyölle erilliset verokortit, jos sinulla on päätyön lisäksi toinen tai useampia työnantajia. Molempiin verokortteihin tulee sama veroprosentti (perusprosentti) ilmoittamaasi tulorajaan saakka ja lisäprosentti yli menevästä osasta. Pidä itse huoli siitä, että arvioitu tuloraja riittää koko vuodelle.

Useita työnantajia eikä varsinaista päätyötä
– esimerkiksi opiskelija ja keikkatyö

Voit käyttää pelkkää vuositulorajallista sivutulon verokorttia, jos olet esimerkiksi opiskelija ja teet keikkatyötä useille työnantajille. Pidä itse huoli siitä, että arvioitu tuloraja riittää koko vuodelle. Voit kopioida verokortin kaikille työnantajillesi, säilytä alkuperäinen verokortti itselläsi.

Satunnaisia sivutuloja – esimerkiksi kokouspalkkiot

Olet saanut vuodenvaihteessa niin sanotun perusverokortin, jonka mukana on tullut sivutulon verokortti. Voit käyttää sitä satunnaisiin sivutuloihin, esimerkiksi kokouspalkkioihin. Tässä verokortissa on pelkkä lisäprosentti ilman tulorajaa. Jos tarvitset verokorttia sivutuloille, hae vuositulorajallista sivutulon verokorttia.

Sivutulon verokortti marraskuusta 2018 lähtien
Marraskuusta 2018 lähtien et voi saada tulorajatonta palkkatulon verokorttia etkä tulorajatonta sivutulon verokorttia.

Sivutulon verokortti poistuu kokonaan vuonna 2019. Kaikille palkkatuloille tulee olemaan vain yksi vuositulorajallinen verokortti.

Freelancer

Jos sinulla on useita samanaikaisia työsuhteita – yleensä vähintään 4–5 työnantajaa – olet voinut saada sivutuloverokortin sijaan niin sanotun freelanceverokortin.

Freelanceverokortti on ollut samankaltainen kuin sivutuloverokortti. Suurin ero sivutulon verokorttiin on ollut se, että freelanceverokortissa on vain yksi pidätysprosentti eikä lainkaan tulorajoja. Veroprosentti on muodostunut arvioimiesi vuositulojen mukaan.

Freelanceverokortti marraskuusta 2018 lähtien
Marraskuusta 2018 lähtien et voi enää saada tulorajatonta freelanceverokorttia vaan sinun pitää aina ilmoittaa vuositulo. Jos tarvitset verokorttia, hae siis vuositulorajallinen sivutulon verokortti.

Vuonna 2019 freelanceverokortti poistuu kokonaan. Sama vuositulorajallinen verokortti käy kaikille palkkatuloille.

Tilaa verokortti OmaVerossa

Voit tilata verokortin myös muilla tavoilla