Eläkettä Suomesta Portugaliin

Portugalissa asuva maksaa Suomeen veroa Suomesta maksetuista eläkkeistä vuoden 2019 alusta alkaen.

Suomi on irtisanonut Suomen ja Portugalin välisen vuoden 1970 verosopimuksen ja sen soveltaminen on päättynyt 31.12.2018. Uusi, vuonna 2016 allekirjoitettu sopimus on Suomessa hyväksytty, mutta Portugalissa sopimusta ei hyväksytty määräajassa. Näin ollen 1.1.2019 alkaen Suomen ja Portugalin välillä ei ole ollut verosopimusta.

Verosopimuksettomassa tilanteessa verosopimus ei rajoita Suomen verotusoikeutta, joten maksat veroa Suomeen eläkkeestä, jota saat Suomesta.

Lue lisää Suomesta saaduista eläketuloista Eläketulojen verotus kansainvälisissä tilanteissa luvusta 6.2. Suomesta saatu eläke.

Maksat veroa Suomeen ja Portugaliin

Jos maksat eläkkeestäsi veroa myös Portugalissa, hae Suomesta saadun eläkkeen osalta kaksinkertaisen verotuksen poistamista Portugalin verohallinnolta. Suomen verotuksessa ei voida huomioida Suomesta saadusta eläkkeestä Portugaliin maksettavia veroja.

Verokortit 2021

Saat tiedon verokortista postitse joulu-tammikuun aikana. Tarkista, että tiedot ovat oikein. Lähetämme tiedon veroprosentista myös eläkkeen maksajalle. Verokortti on voimassa 1.2.2021 alkaen.

Jos omistat osakehuoneiston Suomessa, lue lisää: