Verotuspäätös vuodelta 2017

Olet saanut verotuspäätöksen esitäytetyn veroilmoituksen mukana keväällä 2018. Jos et ole korjannut veroilmoitusta, keväällä saamasi verotuspäätös, verotustodistus ja jäännösveron tilisiirtolomakkeet jäävät voimaan. Et siis saa uutta verotuspäätöstä enää syksyllä.

Jos olet korjannut veroilmoitusta tai Verohallinto on saanut muualta verotukseesi vaikuttavia tietoja, olet saanut elo-lokakuussa uuden verotuspäätöksen postitse.

Vuoden 2017 verotuspäätös ei näy OmaVerossa. Se on saatavana ainoastaan paperitulosteena. Jos tarvitset uuden verotuspäätöksen, soita palvelunumeroon 029 497 002 (Henkilöasiakkaan tuloverotus).

Tarkista verotuspäätös

Tarkista, että uuden verotuspäätöksen tiedot vastaavat niitä tietoja, jotka olet ilmoittanut itse. Jos olet saanut uuden verotuspäätöksen, vaikka et ole itse korjannut tietoja, vertaa uutta verotuspäätöstä siihen, jonka sait keväällä.

Keväällä veroilmoituksen mukana oli myös erittelyosa, jossa verotuspäätöksen tiedot on eritelty tarkemmin. Erittelyosasta näet muun muassa sen, mistä verotuspäätöksen tiedot on saatu. Syksyllä et saa enää uutta erittelyosaa. Saat vain verotuspäätöksen ja mahdolliset tilisiirtolomakkeet jäännösveron maksamista varten.

Korjaa virheelliset tiedot

Vuoden 2017 verotus on päättynyt 31.10.2018. Jos verotuspäätöksessäsi on virhe, voit tehdä oikaisuvaatimuksen OmaVerossa tai paperilomakkeella.

Jäännösveron maksutiedot näet OmaVerosta

Jos tilisiirtolomakkeesi ovat hävinneet, voit katsoa maksutiedot OmaVerosta. Voit myös maksaa veron OmaVerossa verkkomaksuna.

Kirjaudu OmaVeroon

Tarvittaessa voit soittaa palvelunumeroon 029 497 026 (Maksuliikenne, puhelun hinta pvm./mpm.). Saat palvelunumerosta maksamiseen tarvittavat tiedot.

Veroilmoituksen erittelyosa kannattaa säilyttää

Uusi verotuspäätös korvaa sen, jonka sait keväällä. Sinun kannattaa kuitenkin säilyttää veroilmoituksen erittelyosa, jonka sait keväällä. Vuoden 2017 erittelyosaa ei ole OmaVerossa.

Jos joudut maksamaan jäännösveroa, olet saanut uudet tilisiirtolomakkeet korjatun verotuspäätöksen mukana . Jos saat veronpalautusta, Verohallinto maksaa sen tilille, joka näkyy verotuspäätöksessäsi. Ilmoita tarvittaessa uusi tilinumero OmaVerossa.

Verotuspäätös on verotuksesi lopputulos

Verovuoden aikana sinulta on jo pidätetty tuloistasi veroa verokortin perusteella (ennakonpidätys) tai ennakkoveroina. Verokortissa tulosi ja vähennyksesi ovat vasta arvioita.

Lopullisessa verotuksessa Verohallinto tarkistaa veron määrän sen perusteella, paljonko tulosi ja vähennyksesi ovat todella olleet verovuoden aikana. Tämän lopputuloksen näet verotuspäätöksestäsi. Verotuspäätös on laskelma lopullisen veron määrästä.