Veroilmoitus - liikkeen- tai ammatinharjoittaja

Elinkeinotoiminnan veroilmoitus (lomake 5) täytyy palauttaa aina – myös silloin kun toimintaa ei ole ollut. Veroilmoitus on helppo tehdä OmaVero-palvelussa.

Tee veroilmoitus OmaVerossa

Katso OmaVeron ohjeet.

Elinkeinotoiminnan veroilmoituksen voit antaa sähköisesti myös

Veroilmoituksen mukana ei lähetetä enää painettua täyttöopasta tai palautuskuorta. Veroilmoituksen 5 täyttöohjeet ovat vero.fi:ssä. Palautuskuoren saat tarvittaessa verotoimistosta tai pyytämällä sen puhelimitse.

Veroilmoituksen tiedot näkyvät OmaVerossa

Jos olet antanut veroilmoituksen jossain muussa kanavassa kuin OmaVerossa, esimerkiksi Lomake.fi-palvelussa tai paperilla, tiedot näkyvät OmaVerossa myöhemmin.

Jos OmaVerossa näkyy muistutus puuttuvasta ilmoituksesta, mutta olet antanut ilmoituksen toisessa kanavassa tai paperilla, muistutus on tarpeeton ja poistuu, kun ilmoituksesi on käsittelyssä.

Anna elinkeinotoiminnan veroilmoitus viimeistään 2.4.2019

Huomaa, että veroilmoituksen täytyy olla perillä Verohallinnossa viimeistään määräpäivänä. Veroilmoituksen myöhästymisestä seuraa myöhästymismaksu. Jos veroilmoitusta ei anneta lainkaan tai se annetaan puutteellisena, seurauksena voi olla veronkorotus.

Tarkista veroilmoituksen etusivulla olevat verovelvollisen yksilöintitiedot. Jos tiedot ovat muuttuneet tai niissä on puutteita, ilmoita tiedot muutos- ja lopettamisilmoituksella Y6. Muutosilmoituksen voi antaa myös ytj.fi-verkkopalvelussa.

Tarkista ja korjaa esitäytetty veroilmoitus viimeistään 2.4.2019

Elinkeinotoiminnan veroilmoituksen lisäksi saat esitäytetyn veroilmoituksen henkilökohtaisista tuloistasi. Tarkista tiedot ja täydennä niitä tarvittaessa viimeistään 2.4.2019. Yrittäjä ja hänen puolisonsa antavat veroilmoituksensa samaan aikaan. Myös esitäytetyn veroilmoituksen tiedot voit antaa OmaVerossa.

Korjaa kiinteistötietoja viimeistään 25.4.2019 

Näin kirjaudut verkkopalveluihin

Verkkopalveluihin voit kirjautua omilla verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Jos haluat valtuuttaa asianhoitajan (esim. tilitoimiston) hoitamaan veroasioita puolestasi, sinun on annettava asianhoitajalle tarvittavat valtuudet osoitteessa suomi.fi/valtuudet. OmaVerossa asianhoitaja tarvitsee valtuuden "veroasioiden hoito".

Katso-valtuuksia voi käyttää vielä vuoden 2019 loppuun saakka. Jos käytät Katso-valtuuksia, sinun on annettava asianhoitajalle OmaVeroa varten rooli "henkilön ja yrittäjän OmaVero".

Lue lisää valtuuksien laajuudesta ja niiden käytöstä eri verkkopalveluissa.

Ohjeita paperi-ilmoittajalle

Jos annat veroilmoituksen ja sen liitteet paperilomakkeilla, merkitse veroilmoituksen ja sen liitteiden kaikille sivuille nimi ja henkilö- tai Y-tunnus. Älä niittaa lomakkeita yhteen.  Veroilmoitus on aina päivättävä ja allekirjoitettava. Veroilmoituksen allekirjoittaa joko liikkeen- tai ammatinharjoittaja itse tai hänen valtuuttamansa henkilö.

Lisäaikaa veroilmoituksen palauttamiseen

Voit hakea lisäaikaa veroilmoituksesi palauttamiseen, jos sinulla on siihen erityisiä syitä.  Toimita hakemus Verohallintoon ennen veroilmoituksesi viimeistä palautuspäivää.

Lisäaikaa voit hakea OmaVerossa tai paperilomakkeella.

Usein kysyttyä

Jos olet saanut lomakkeen 2 etkä harjoita maataloustoimintaa, toimi näin:

Ilmoita Omaverossa maatalouden  veroilmoituksella

  • "Ei ilmoitettavia tuloja ja Ei ilmoitettavia menoja"

Ilmoita paperilla:

  • Palauta lomake 2 tyhjänä ja allekirjoitettuna Verohallintoon.

Veroinfoa elinkeinonharjoittajalle  

Katso tallenne 5.3.2019 järjestetystä elinkeinonharjoittajien veroinfosta

Infossa kerromme elinkeinonharjoittajan veroilmoitukseen liittyvistä uudistuksista ja näytämme, miten veroilmoitus (lomake 5) täytetään OmaVerossa.