Veroilmoitus - liikkeen- tai ammatinharjoittaja

Elinkeinotoiminnan veroilmoitus (lomake 5) täytyy palauttaa aina – myös silloin kun toimintaa ei ole ollut. Veroilmoitus on helppo tehdä OmaVero-palvelussa.

Tee veroilmoitus OmaVerossa

Veroilmoituksen voi antaa OmaVerossa tammikuun puolivälistä 2019 alkaen.

Elinkeinotoiminnan veroilmoituksen voit antaa sähköisesti myös

Veroilmoituksen mukana ei lähetetä enää painettua täyttöopasta tai palautuskuorta. Veroilmoituksen 5 täyttöohjeet ovat vero.fi:ssä.

Anna elinkeinotoiminnan veroilmoitus 2.4.2019

Huomaa, että veroilmoituksen täytyy olla perillä Verohallinnossa viimeistään määräpäivänä. Veroilmoituksen myöhästymisestä seuraa myöhästymismaksu. Jos veroilmoitusta ei anneta lainkaan tai se annetaan puutteellisena, seurauksena voi olla veronkorotus.

Tarkista veroilmoituksen etusivulla olevat verovelvollisen yksilöintitiedot. Jos tiedot ovat muuttuneet tai niissä on puutteita, ilmoita tiedot muutos- ja lopettamisilmoituksella Y6. Muutosilmoituksen voi antaa myös ytj.fi-verkkopalvelussa.

Tarkista ja korjaa esitäytetty veroilmoitus viimeistään 2.4.2019

Elinkeinotoiminnan veroilmoituksen lisäksi saat esitäytetyn veroilmoituksen henkilökohtaisista tuloistasi. Tarkista tiedot ja täydennä niitä tarvittaessa viimeistään 2.4.2019. Yrittäjä ja hänen puolisonsa antavat veroilmoituksensa samaan aikaan. Myös esitäytetyn veroilmoituksen tiedot voit antaa OmaVerossa.

Korjaa kiinteistötietoja viimeistään 25.4.2019 

Tarkista kiinteistöveroilmoituksesi ja tee tarvittaessa muutokset Kiinteistötiedot verkossa -palvelussa tai paperilomakkeella. Kiinteistötietoja ei voi vielä korjata OmaVerossa.

Näin kirjaudut verkkopalveluihin

Verkkopalveluihin voit kirjautua omilla verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Jos haluat valtuuttaa asianhoitajan (esim. tilitoimiston) hoitamaan veroasioita puolestasi, sinun on annettava asianhoitajalle tarvittavat valtuudet osoitteessa suomi.fi/valtuudet. OmaVerossa asianhoitaja tarvitsee valtuuden "veroasioiden hoito".

Katso-valtuuksia voi käyttää vielä vuoden 2019 loppuun saakka. Jos käytät Katso-valtuuksia, sinun on annettava asianhoitajalle OmaVeroa varten rooli "henkilön ja yrittäjän OmaVero".

Lue lisää valtuuksien laajuudesta ja niiden käytöstä eri verkkopalveluissa.

Ohjeita paperi-ilmoittajalle

Jos annat veroilmoituksen ja sen liitteet paperilomakkeilla, merkitse veroilmoituksen ja sen liitteiden kaikille sivuille nimi ja henkilö- tai Y-tunnus. Älä niittaa lomakkeita yhteen.  Veroilmoitus on aina päivättävä ja allekirjoitettava. Veroilmoituksen allekirjoittaa joko liikkeen- tai ammatinharjoittaja itse tai hänen valtuuttamansa henkilö.

Lisäaikaa veroilmoituksen palauttamiseen

Voit hakea lisäaikaa veroilmoituksesi palauttamiseen, jos sinulla on siihen erityisiä syitä.  Toimita hakemus Verohallintoon ennen veroilmoituksesi viimeistä palautuspäivää.

Lisäaikaa voit hakea OmaVerossa tai paperilomakkeella.