Näin täydennät esitäytettyä veroilmoitusta OmaVerossa

Esitäytetty veroilmoitus on OmaVerossa kaikilla asiakkailla.

Ilmoita OmaVerossa

Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos ilmoitat tiedot verkossa, älä palauta paperilomakkeita.

OmaVerossa ei ole erillisiä numeroituja lomakkeita. Esimerkiksi jos ilmoitat kotitalousvähennyksen, syötä tiedot veroilmoituksen kohdassa Vähennykset. OmaVerossa ei ole lomaketta 14A tai 14B.

Voit tehdä OmaVerossa täydennyksiä aina määräpäivään klo 24 asti. Tiedot voit ilmoittaa yhdellä kertaa tai useammalla kerralla. Jos haluat jatkaa veroilmoituksen täydentämistä myöhemmin, paina Tallenna keskeneräisenä -painiketta tai Lähetä-painiketta. Siten antamasi tiedot tallentuvat OmaVeroon. Tietoja voit ilmoittaa OmaVerossa myös määräpäivän jälkeen, mutta silloin seurauksena voi olla myöhästymismaksu. Jos myöhästyit, toimi heti ja katso ohjeet.

Jos et ole täydentänyt tai korjannut veroilmoitusta, älä lähetä sitä. Jos kuitenkin lähetät ilmoituksen, verotuksen päättymispäiväsi voi siirtyä eteenpäin ja mahdollinen veronpalautus maksetaan sinulle vastaavasti aiemmin ilmoitettua myöhemmin.

Ilmoita OmaVerossa – hyödynnä ohjeita

 1. Pääset tarkistamaan veroilmoituksesi joko linkistä Huomioitavaa-kohdan alta tai valitsemalla Toiminnot-kohdasta Veroilmoitukset ja verotustiedot.

 2. Valitse vuosi 2019.

 3. Valitse kohdasta Tulovero Esitäytetty veroilmoitus.

 4. Valitse Korjaa.

 5. Ensimmäisessä vaiheessa näet asiakastietosi. Tarkista tiedot. Siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on Esitäytetyt tulot ja vähennykset.

 6. Käy läpi vaiheet 2ja 4 ja tarkista veroilmoitukseesi valmiiksi merkityt tiedot. Jos tiedot ovat oikein, eikä mitään tietoja puutu, sinun ei tarvitse palauttaa veroilmoitusta.

 7. a) Jos haluat täydentää tietoja tuloista tai vähennyksistä, valitse Kyllä sen tiedon kohdalla, jonka haluat ilmoittaa.

  Katso ohjeet:

  b) Jos haluat poistaa tai muokata esitäytettyjä tietoja, katso ohje: Näin muokkaat tai poistat esitäytettyjä tuloja tai vähennyksiä.

  Jos olet täydentänyt tai korjannut tietoja, siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on Esikatsele ja lähetä.

 8. Kun kaikki tiedot ovat oikein, lähetä veroilmoitus. Saat sen jälkeen meiltä kuittauksen, että ilmoituksesi on vastaanotettu.

  Huom.! Jos haluat jatkaa veroilmoituksen täydentämistä myöhemmin, paina Tallenna keskeneräisenä -painiketta tai Lähetä-painiketta. Siten antamasi tiedot tallentuvat OmaVeroon. Voit lähettää tietoja useassa erässä ennen määräpäivää. Jos et tee veroilmoitukseen mitään muutoksia, älä paina Lähetä-painiketta.

Henkilöasiakkaan veroilmoitus OmaVerossa
Katso tallenne, jossa neuvotaan veroilmoituksen täyttämistä OmaVerossa.

Tarkista myös tilinumero

Ilmoita tilinumerosi, jos et ole sitä jo aikaisemmin tehnyt tai jos aiemmin ilmoittamasi tilinumero on muuttunut. Katso ohjeet: Näin ilmoitat tilinumeron OmaVerossa

OmaVerossa voit ilmoittaa myös alaikäisen lapsesi tilinumeron. Alaikäinen voi ilmoittaa tilinumeronsa myös itse kirjautumalla OmaVeroon mobiilivarmenteella, jos hänellä on mobiilivarmenne käytössään.

Lue kuolinpesän tilinumeron ilmoittamisesta.

Usein kysyttyä

Kun täydennät veroilmoituksen tietoja OmaVerossa, sinun ei useimmiten tarvitse lisätä liitteitä mukaan. Riittää, kun säilytät tositteet ja kuitit itselläsi ja ilmoitat esimerkiksi vähennyksen summan siihen tarkoitetussa kentässä. Verohallinto kysyy tarvittaessa lisätietoja esimerkiksi ilmoittamastasi kotitalousvähennyksestä tai tulonhankkimiskuluista.

Tiettyjen tulojen tai vähennysten ilmoittamisen yhteydessä on mahdollista lisätä liite (esim. erityisalan matkakulut tai arvopapereiden luovutus). Tietojen ilmoittamisen yhteydessä näkyy silloin kohta Liitteet ja "Lisää tiedosto".

Veroilmoituksessa näkyy varallisuus, joka on ollut Verohallinnon tiedossa 31.12.2019. Jos varallisuustiedoissa on virhe tai jokin omaisuus puuttuu, voit korjata tietoja näin:

Jos olet myynyt tai muuten luovuttanut varallisuuttasi, ilmoita tiedot luovutuksesta veroilmoituksessa joko kohdassa Luovutusvoitot tai Arvopaperien myyntivoitot.