Näin ilmoitat verkossa

Täydennä esitäytettyä veroilmoitusta OmaVerossa. Kun ilmoitat tiedot verkossa, älä palauta paperilomakkeita.

OmaVerossa ei ole erillisiä numeroituja lomakkeita, vaan tiedot ilmoitetaan veroilmoituksessa kunkin otsikon alla. Esimerkiksi jos ilmoitat kotitalousvähennyksen, syötä tiedot veroilmoituksen kohdassa Vähennykset. OmaVerossa ei ole lomaketta 14A tai 14B.

Ilmoita OmaVerossa

OmaVerossa voit tehdä täydennyksiä aina määräpäivään asti. Tiedot voit ilmoittaa yhdellä kertaa tai useammalla kerralla. Muista aina painaa Lähetä-nappia, jotta ilmoittamasi tiedot tallentuvat.

Jos et ole täydentänyt tai korjannut veroilmoitusta, sinun ei tarvitse lähettää sitä. Jos kuitenkin lähetät ilmoituksen, verotuksen päättymispäiväsi voi siirtyä eteenpäin ja mahdollinen veronpalautus maksetaan sinulle vastaavasti aiemmin ilmoitettua myöhemmin.

Näin täydennät veroilmoituksen tietoja OmaVerossa

Katso ohje alta tai ohje videona: näin täydennät veroilmoituksen tietoja

 1. Pääset tarkistamaan veroilmoituksesi klikkaamalla linkkiä Huomioitavaa-kohdan alta tai valitsemalla Toiminnot-kohdasta: Veroilmoitukset ja verotustiedot.

 2. Valitse vuosi 2018.

 3. Valitse kohdasta "Tulovero" Esitäytetty veroilmoitus.

 4. Ensimmäisessä vaiheessa näet asiakastietosi. Siirry vaiheeseen 2. Esitäytetyt tulot ja vähennykset.

  Pääset navigoimaan palvelussa joko valitsemalla "Seuraava" tai "Edellinen" tai vaihtoehtoisesti klikkaamalla vaihepolusta haluamaasi kohtaa.

 5. Käy läpi vaiheet 2, 3 ja 4 ja tarkista veroilmoitukseesi valmiiksi merkityt tiedot. Jos tiedot ovat oikein, eikä mitään tietoja puutu, sinun ei tarvitse palauttaa veroilmoitusta.

 6. a) Jos haluat täydentää tietoja tuloista tai vähennyksistä, klikkaa Kyllä sen tiedon kohdalla, jonka haluat ilmoittaa.

  b) Jos haluat poistaa tai muokata esitäytettyjä tietoja, katso ohje: Näin muokkaat tai poistat esitäytettyjä tuloja tai vähennyksiä.

 7. Jos olet täydentänyt tai korjannut tietoja, lähetä lopuksi veroilmoitus.

 8. Saat meiltä kuittauksen, että ilmoituksesi on vastaanotettu.