Koronatilanne: Voit hoitaa asiasi OmaVerossa. Seuraa päivittyvää koostettamme. Yrittäjälle ohjeita mm. ennakkoverosta ja maksujärjestelystä. 

Näin täydennät esitäytettyä veroilmoitusta OmaVerossa

Esitäytetty veroilmoitus tulee OmaVeroon eri aikaan eri asiakkaille. Veroilmoitus näkyy palvelussa viimeistään 3.4.2020. Jos olet ottanut käyttöön Suomi.fi-viestit, saat sähköpostiisi tiedon, kun veroilmoituksesi on OmaVerossa. 

Ilmoita OmaVerossa

Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos ilmoitat tiedot verkossa, älä palauta paperilomakkeita.

OmaVerossa ei ole erillisiä numeroituja lomakkeita. Esimerkiksi jos ilmoitat kotitalousvähennyksen, syötä tiedot veroilmoituksen kohdassa Vähennykset. OmaVerossa ei ole lomaketta 14A tai 14B.

Voit tehdä OmaVerossa täydennyksiä aina määräpäivään asti. Tiedot voit ilmoittaa yhdellä kertaa tai useammalla kerralla. Muista aina painaa Lähetä-nappia, jotta ilmoittamasi tiedot tallentuvat. 

Jos et ole täydentänyt tai korjannut veroilmoitusta, älä lähetä sitä. Jos kuitenkin lähetät ilmoituksen, verotuksen päättymispäiväsi voi siirtyä eteenpäin ja mahdollinen veronpalautus maksetaan sinulle vastaavasti aiemmin ilmoitettua myöhemmin.

Ilmoita OmaVerossa – hyödynnä ohjeita

 1. Pääset tarkistamaan veroilmoituksesi joko linkistä Huomioitavaa-kohdan alta tai valitsemalla Toiminnot-kohdasta Veroilmoitukset ja verotustiedot.

 2. Valitse vuosi 2019.

 3. Valitse kohdasta Tulovero Esitäytetty veroilmoitus.

 4. Valitse Korjaa.

 5. Ensimmäisessä vaiheessa näet asiakastietosi. Tarkista tiedot. Siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on Esitäytetyt tulot ja vähennykset.

 6. Käy läpi vaiheet 2ja 4 ja tarkista veroilmoitukseesi valmiiksi merkityt tiedot. Jos tiedot ovat oikein, eikä mitään tietoja puutu, sinun ei tarvitse palauttaa veroilmoitusta.

 7. a) Jos haluat täydentää tietoja tuloista tai vähennyksistä, valitse Kyllä sen tiedon kohdalla, jonka haluat ilmoittaa.

  Katso ohjeet:

  b) Jos haluat poistaa tai muokata esitäytettyjä tietoja, katso ohje: Näin muokkaat tai poistat esitäytettyjä tuloja tai vähennyksiä.

  Jos olet täydentänyt tai korjannut tietoja, siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on Esikatsele ja lähetä.

 8. Kun kaikki tiedot ovat oikein, lähetä veroilmoitus. Saat sen jälkeen meiltä kuittauksen, että ilmoituksesi on vastaanotettu.

  Huom.! Jos haluat jatkaa veroilmoituksen täydentämistä myöhemmin, paina Lähetä-painiketta. Siten antamasi tiedot tallentuvat OmaVeroon. Voit lähettää tietoja useassa erässä ennen määräpäivää. Jos et tee veroilmoitukseen mitään muutoksia, älä paina Lähetä-painiketta.

Katso tallenne, jossa neuvotaan veroilmoituksen täyttämistä OmaVerossa.

Usein kysyttyä

Vaikka et olisi vielä saanut veroilmoitusta OmaVeroon, voit ilmoittaa joitakin vähennyksiä ja tulotietoja veroilmoituksellesi etukäteen. Nämä tiedot voit ilmoittaa jo nyt:

Huom! Loput tiedot, esimerkiksi palkat ja arvopapereiden luovutusvoitot tai -tappiot, voit tarkistaa ja korjata, kun saat esitäytetyn veroilmoituksesi tai kun veroilmoitus näkyy OmaVerossa maalis-huhtikuussa.

Kun ilmoitat tietoja, valitse ensin vuosi, jonka tietoja ilmoitat.
Jos annat tietoja vuoden 2019 veroilmoitusta varten, valitse vuosi 2019.