Näin ilmoitat kotitalousvähennyksen

Voit saada vähennyksen jo kuluvan vuoden verokortille. Vaihtoehtoisesti voit ilmoittaa vähennyksen veroilmoituksen tietoihin, kun saat esitäytetyn veroilmoituksen tarkistettavaksi.

Tietojen ilmoittamista varten tarvitset nämä tiedot:

  • yrityksen Y-tunnuksen tai palkkaamasi henkilön henkilötunnuksen
  • laskun loppusumman tai bruttopalkan
  • työn osuuden veroineen tai palkkojen sivukulut.

Jos olet jakanut kustannuksia esimerkiksi puolisosi kanssa, erittele oma osuutesi maksetusta laskusta tai palkasta. Säilytä kuitit tehdystä työstä.

Muuta kuluvan vuoden veroprosenttiasi 

Kuluvan vuoden veroprosenttisi pienenee, jos tilaat uuden verokortin ja ilmoitat verokorttihakemuksessa tiedot kotitalousvähennyksestä.

Ilmoittamasi tiedot siirtyvät esitäytetylle veroilmoituksellesi. Tarkista tiedot, kun saat veroilmoituksen.

Jos et halua muutosta verokorttiisi, voit ilmoittaa kuluvan vuoden kotitalousvähennyksen tietoja myös Palkka.fi-palvelussa. Palvelussa voit samalla hoitaa tarvittavat palkanmaksuun liittyvät ilmoitukset ja maksut.

Voit ilmoittaa Palkka.fi:ssä vuoden 2017 vähennyksiä 31.1.2018 asti, jonka jälkeen ne siirtyvät vuoden 2017 esitäytetylle veroilmoitukselle. Tarkista tiedot, kun saat veroilmoituksen.

Ilmoita vähennys Palkka.fi:ssä » (www.palkka.fi).

Voit ilmoittaa vähennyksen myös jälkikäteen veroilmoituksessa

Veroilmoitus verkossa -palvelu (vero.fi/veroilmoitus) on sulkeutunut.
Tietojen ilmoittaminen vuodelta 2016 tässä palvelussa ei ole enää mahdollista. Ilmoita tiedot  esitäytetyllä veroilmoituslomakkeella ja tarvittavilla liitelomakkeilla. Palauta ne verotoimistoon postitse.

Palvelu on auki seuraavan kerran keväällä 2018.

Saat esitäytetyn veroilmoituksen kotiisi huhtikuussa 2018. Voit ilmoittaa vuoden 2017 kotitalousvähennyksen kulut veroilmoituksellasi, jos et ole ilmoittanut niitä aiemmin verokortilla tai Palkka.fi:ssä.

Ilmoita tiedot verkossa. Yksi ilmoitus riittää: Jos olet ilmoittanut tiedot jo edellisenä vuonna verokortille tai Palkka.fi:ssä, tiedot siirtyvät esitäytetylle veroilmoitukselle automaattisesti. Tarkista tiedot, kun saat veroilmoituksen.

Vaihtoehtoisesti voit täyttää tiedot paperisella liitelomakkeella. Lomake 14A, 14B, 14C.

Usein kysyttyä

Tarkista tiedot osoitteessa ytj.fi. Voit hakea yrityksen tietoja joko Y-tunnuksella tai yrityksen nimellä.

Tarkista aina ennen kuin teet sopimuksen, että yritys tai yrittäjä kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Yrityksen tai yrittäjän tulee olla ennakkoperintärekisterissä sillä hetkellä, kun teet sopimuksen. Jos yritys on sopimuksen tekohetkellä rekisterissä, saat kotitalousvähennyksen, vaikka yritys olisi poistettu rekisteristä, kun maksat laskun.

Et voi saada kotitalousvähennystä, jos yritystä tai yrittäjää ei ole merkitty ennakkoperintärekisteriin.

Jos huomaat vasta jälkikäteen, että olisit voinut saada kotitalousvähennystä, voit hakea verotukseesi muutosta vielä verotuksen päättymisen jälkeenkin. Hae muutosta oikaisuvaatimuksella.

Lisätietoa muutoksenhausta.

Avainsanat:

Sivu on viimeksi päivitetty 10.5.2017