Jakamistalous

Kuljetatko omalla autollasi matkustajia maksua vastaan? Vuokraatko  asuntoasi tai osaa siitä? Pyöritätkö pop up -ravintolaa esimerkiksi osallistumalla ravintolapäivään? Pidätkö blogia?

Anna veroilmoitus verkossa (vero.fi/veroilmoitus)

Siirry ilmoittamaan

Palvelu avautui 8.3.2018 liikkeen- ja ammatinharjoittajille, joiden veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on 3.4.2018. Muille asiakkaille palvelu avautuu maaliskuun lopulla.

Jakamistaloudesta puhutaan, kun yksityishenkilöt jakavat hyödykkeitä ja palveluita joko ilmaiseksi tai pientä maksua vastaan. Tyypillisesti tämä tapahtuu digitaalisten markkinapaikkojen kautta.

Esimerkkejä jakamistalouden palveluista ovat ei-ammattimainen henkilökuljetustoiminta kuten Uber, asunnonvuokrauspalvelu Airbnb, pop up -ravintolat sekä blogit.

Tällaisesta toiminnasta saamasi tulot ovat verotettavaa tuloa, ja sinun pitää ilmoittaa ne verotusta varten. Voit kuitenkin vähentää tuloista kulut, jotka ovat aiheutuneet tulonhankkimisesta.

Asioi verkossa

Maksa verot ennakkoverona tai korota veroprosenttiasi jo vuoden 2018 aikana

Maksa ennakkovero

Voit ilmoittaa tulot jo vuoden aikana ennakkoveron määräämistä varten.

Ilmoita tulot verokortilla korottamalla veroprosenttia

Jos jakamistalouden toiminnasta saadut tulosi ovat enintään yhteensä 7 000 euroa, voit ilmoittaa tulot verokortille.

Verohallinto laskee jokaisen vuoden jälkeen, oletko maksanut tuloistasi tarpeeksi veroa. Jos olet maksanut veroja liikaa, saat veronpalautusta. Jos olet maksanut veroja liian vähän, joudut maksamaan jäännösveroa.