Kun ulkomainen työntekijä muuttaa pois Suomesta

Jos olet ulkomaan kansalainen tai vailla kansalaisuutta, yleinen verovelvollisuutesi Suomeen päättyy heti, kun muutat pysyvästi pois Suomesta. Tilapäinen poissaolo Suomesta ei sen sijaan vaikuta verotukseen.

Kun muutat pysyvästi pois Suomesta ja lopetat samalla työskentelyn Suomessa, tarkista Verohallinnolta muuttovuoden verojen määrä. Ilmoita muuttovuoden tulot Suomen veroilmoituksella, anna uusi osoite ja ulkomainen pankkitili mahdollista veronpalautusta varten.

Jos saat vielä palkkaa Suomesta, tarkista verokorttisi tuloraja tai muuta ennakkoveroa tarvittaessa

Muut tavat tilata muutosverokortti

Arvioi veron tarve laskurilla (vero.fi/verolaskuri).

Jos Verohallinto on määrännyt sinulle ennakkoveroja muuttovuodelta, sinun on erikseen haettava jäljellä olevien ennakkoverojen poistamista. Jos et hae poistamista, ennakkoverot voivat aiheettomasti siirtyä perintään.

  • Hae ennakkoveroa, ennakkoveron korottamista tai sen alentamista jo verovuoden aikana, viimeistään marraskuun puolivälissä. Liian suurta ennakkoveroa ei voida alentaa enää seuraavan vuoden puolella.

  • Uutta ennakkoveroa tai ennakonmuutosta varten tarvitset arvion koko vuoden tuloista ja vähennyksistä. Ilmoita myös alkuvuonna saadut tulot ja paljonko niistä on pidätetty veroa.

Ilmoita muuttovuoden tulot veroilmoituksella

Saat esitäytetyn veroilmoituksen maalis-huhtikuussa. Jos lisättävää tai korjattavaa ei ole, ilmoitusta ei tarvitse palauttaa. Tarkista aina kaikki veroilmoituksessasi olevat tiedot.

Veroilmoitus verkossa (vero.fi/veroilmoitus) on sulkeutunut.

Tietojen ilmoittaminen vuodelta 2017 tässä palvelussa ei ole enää mahdollista. Ilmoita tiedot esitäytetyllä veroilmoituslomakkeella ja tarvittavilla liitelomakkeilla. Palauta ne verotoimistoon postitse.

Ilmoita osoitteenmuutos ja uusi ulkomainen pankkitili, kun muutat pysyvästi pois Suomesta ja lopetat samalla työskentelyn Suomessa

Ilmoita vakituisesta osoitteenmuutoksestaan maistraatille viikon sisällä muutosta. Maistraatille tehty muuttoilmoitus vakituisesta muutosta riittää myös Verohallinnolle.

Avainsanat: