Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Kun ulkomainen työntekijä muuttaa pois Suomesta

Jos olet ulkomaan kansalainen tai vailla kansalaisuutta, yleinen verovelvollisuutesi Suomeen päättyy heti, kun muutat pysyvästi pois Suomesta. Tilapäinen poissaolo Suomesta ei sen sijaan vaikuta verotukseen.

Kun muutat pysyvästi pois Suomesta ja lopetat samalla työskentelyn Suomessa, tarkista Verohallinnolta muuttovuoden verojen määrä. Ilmoita muuttovuoden tulot Suomen veroilmoituksella, anna uusi osoite ja ulkomainen pankkitili mahdollista veronpalautusta varten.

Jos saat vielä palkkaa Suomesta

Jos saat vielä palkkaa Suomesta, tarkista verokorttisi tuloraja tai muuta ennakkoveroa tarvittaessa. Tilaa uusi verokortti tai muuta ennakkoveroa OmaVerossa.

Siirry OmaVeroon

Muut tavat muuttaa verokorttia tai ennakkoveroa:

Arvioi veron tarve veroprosenttilaskurilla.

Jos Verohallinto on määrännyt sinulle ennakkoveroja muuttovuodelta, sinun on erikseen haettava ennakkoverojen poistamista. Jos et hae poistamista, maksamattomat ennakkoverot voivat siirtyä perintään.

Ennakkoveroa, ennakkoveron korottamista tai sen alentamista voit hakea aina verotuksesi päättymiseen saakka. Verotus päättyy verovuotta seuraavan vuoden heinäkuun ja lokakuun välissä. Oman verotuksesi päättymispäivän näet aikanaan verotuspäätöksestäsi. Uutta ennakkoveroa tai ennakonmuutosta varten tarvitset arvion koko vuoden tuloista ja vähennyksistä. Ilmoita myös alkuvuonna saadut tulot ja paljonko niistä on pidätetty veroa.

Ilmoita muuttovuoden tulot veroilmoituksella

Saat esitäytetyn veroilmoituksen maalis-huhtikuussa. Jos lisättävää tai korjattavaa ei ole, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Tarkista kuitenkin aina kaikki veroilmoituksessasi olevat tiedot. Jos veroilmoituksessa korjattavaa tai tietoja puuttuu, ilmoita muutokset OmaVero-palvelussa tai paperilomakkeilla.

Anna veroilmoitus OmaVerossa

Katso ohjeet veroilmoituksen antamiseen paperilla.

Ilmoita osoitteenmuutos ja uusi ulkomainen pankkitili

Ilmoita osoitteenmuutos ja uusi ulkomainen pankkitili, kun muutat pysyvästi pois Suomesta ja lopetat samalla työskentelyn Suomessa. Ilmoita vakituisesta osoitteenmuutoksesta Digi- ja väestötietovirastolle viikon sisällä muutosta. Digi- ja väestötietovirastolle tehty muuttoilmoitus vakituisesta muutosta riittää myös Verohallinnolle.

Voiko ulkomailla asuva käyttää OmaVeroa?

Voit asioida OmaVerossa, jos sinulla on suomalainen henkilötunnus sekä verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Myös rajoitetusti verovelvollinen voi asioida OmaVerossa, jos nämä edellytykset täyttyvät.

Sivu on viimeksi päivitetty 12.4.2021