Näin teet muutoksia ennakkoveroon – henkilöasiakas

Verohallinto toimittaa päätöksen ja maksutiedot ennakkoverosta. Ennakkoveron määrä perustuu arvioon verotettavasta tulosta

Voit muuttaa ennakkoveroa useamman kerran vuodessa.

Jos tulot tai vähennykset muuttuvat tai eivät vastaa arviota, ennakkoveroa kannattaa muuttaa. Ennakkoveron suuruus ja muutoksen ajankohta vaikuttavat siihen, kuinka monta maksuerää verovuoden aikana on. Eriä on 1–12.

Voit hakea ennakkoveroon muutosta tai ennakkoveron poistoa verotuksesi päättymiseen asti. Ennakkoveron erät ovat voimassa, kunnes saat uuden päätöksen. Jos et ole saanut uutta päätöstä eräpäivään mennessä, maksa ennakkovero aiemman päätöksen mukaisesti.

Hae muutosta ennakkoveroon OmaVerossa

Ohje: Näin muutat ennakkoveroa OmaVerossa

Katso ohje alta tai ohje videona: näin haet ja muutat ennakkoveroa (Youtube)

 1. Valitse OmaVeron etusivulta Toiminnot-kohdasta "Verokortit ja ennakkovero" -linkki.

 2. Valitse Ennakkovero-otsikon alta verovuosi, jonka ennakkoveroa haluat muuttaa. Klikkaamalla "Muuta ennakkoveroa" -painiketta, pääset ilmoittamaan tietoja hakemukseen.

 3. Ensimmäisessä vaiheessa näet verotukseen vaikuttavat asiakastietosi. Jos tiedot ovat oikein, siirry vaiheeseen 2. "Esitäytetyt tulot ja vähennykset".

 4. Tarkista tietosi tuloista ja tee tarvittavat muutokset. Löydät aiempaan ennakkoveropäätökseen vaikuttaneet tiedot sivun listalta.

  Esimerkiksi: Vuokratuloja pääset muuttamaan valitsemalla vuokrakohteesi nimen. Tee tarvittavat muutokset ja valitsemalla "Ok" pääset eteenpäin. Kun tiedot ovat oikein, siirry vaiheeseen 3. "Muut tulot".

 5. Tarkista tietosi muista tuloista ja tee tarvittavat muutokset. Kun tiedot ovat oikein, siirry vaiheeseen 4. "Muut vähennykset".

 6. Ilmoita mahdolliset vähennykset tässä vaiheessa. Kun tiedot ovat oikein, siirry vaiheeseen 5. "Toimitustapa".

 7. Saat uuden ennakkoveropäätöksen OmaVeroon, kun hakemuksesi on käsitelty. Jatka vaiheeseen 6. "Esikatsele ja lähetä".

 8. Ennen kuin lähetät tiedot, tarkista ne. Tarvittaessa voit vielä korjata tietoja. Pääset aikaisempiin vaiheisiin klikkaamalla Edellinen-painiketta.

  Jos haluat jatkaa täyttämistä myöhemmin, valitse "Tallenna keskeneräisenä". Verohallinto ei käsittele ilmoitusta, ennen kuin olet lähettänyt sen.

 9. Jos tiedot ovat oikein, valitse "Lähetä".

  Kun olet lähettänyt tiedot, uusi ennakkoveropäätös toimitetaan sinulle. Tiedot näkyvät aina myös OmaVerossa.