Ulkomailla asuvan Suomesta saama vuokratulo

Suomesta saatu vuokratulo verotetaan yleensä Suomessa. Vaikka asuisit ulkomailla, maksat vuokratulosta veroa Suomeen, jos vuokrattu asunto on Suomessa.

Sekä ulkomailla että Suomessa asuvat maksavat vuokratuloista veroa pääomatulojen veroprosentin mukaan. Pääomatulojen veroprosentti on 30 %. Yli 30 000 euron pääomatuloista veroprosentti on 34 % vuonna 2016 ja 2017.

Ilmoita vuokratulot Suomen veroilmoituksella

Ilmoita kaikki vuokratulot ja niihin kohdistuvat kulut verotuksessa. Vaikka tuloista ei kulujen vähentämisen jälkeen jäisikään verotettavaa vuokratuloa, tiedot on silti ilmoitettava. Vuokratulot eivät siirry valmiiksi veroilmoituksellesi verokortilta tai ennakkoverojen perusteella.

Anna veroilmoitus verkossa (vero.fi/veroilmoitus).

Siirry ilmoittamaan

Verovuoden 2017 tietoja ei voi vielä antaa tässä palvelussa. Palvelu avautuu 8.3.2018 niille asiakkaille, joiden veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on 3.4.2018 (liikkeen- ja ammatinharjoittajat). Muille asiakkaille palvelu avautuu maaliskuun lopulla.

Älä palauta paperista veroilmoitusta tai liitelomakkeita lainkaan, jos ilmoitat tiedot verkossa. Verkkopalvelun käyttämiseen tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset. Voit ilmoittaa ja korjata verkossa vain omia tietojasi.

Jos annat veroilmoituksen paperilomakkeella, täytä lisäksi liitelomake: 7H Vuokratulot, osakehuoneistot (3011) tai 7K Vuokratulot, kiinteistöt (3012).

Ennakkovero ja ennakon täydennysmaksu

Jotta välttäisit jäännösverot, sinun kannattaa hakea Verohallinnolta ennakkoveroa jo siinä vaiheessa, kun annat Suomessa olevan kiinteistön tai osakehuoneiston vuokralle.

Asioi verkossa

Hae tai muuta ennakkoveroa (vero.fi/verokortti)

Kirjaudu henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla

Täytä ja tulosta verokorttihakemus ja postita se Verohallintoon.

Lue lisää henkilöasiakkaan ennakkoverosta.

Ennakkoveroa voi täydentää ennakon täydennysmaksulla

Ennakkoveron korotusta kannattaa pyytää hyvissä ajoin, kuitenkin viimeistään marraskuun puolivälissä. Sen jälkeen ennakkoveron määrää voi vielä täydentää maksamalla ennakon täydennysmaksua.

Laske ennakon täydennysmaksun määrä laskurilla (vero.fi/verolaskuri)

Lue lisää ennakon täydennysmaksun maksamisesta.

Esimerkki: Venäjällä asuva Venäjän kansalainen Maria on ostanut Suomesta vapaa-ajan asunnon, jota hän vuokraa suurimman osan vuodesta ja käyttää itse satunnaisesti lomaillessaan Suomessa.

Marian vapaa-ajan asunnosta saama vuokratulo on Suomessa veronalaista, ja hänen on ilmoitettava vuokratulo ja siihen kohdistuvat kulut vuosittain lomakkeella 7. Maria saa vähentää vuokratulosta kulut samoin kuin suomalainen vuokranantaja. Koska Maria käyttää asuntoa myös itse, hän saa vähentää vain ne kulut, jotka ovat syntyneet vuokrauksen aikana.

Espanjassa ja Portugalissa asuvien vuokratuloa ei aina veroteta Suomessa

Jos asut Espanjassa tai Portugalissa, Suomesta saamaasi vuokratuloa ei veroteta Suomessa, jos vuokratulo on saatu osakehuoneistosta. Poikkeuksesta on sovittu Suomen verosopimuksissa Espanjan ja Portugalin kanssa. Poikkeus ei koske kiinteistöstä saatua vuokratuloa. Jos saat vuokratuloa suomalaisesta kiinteistöstä, vuokratulo verotetaan Suomessa, vaikka asuisitkin Espanjassa tai Portugalissa.

Avainsanat: