Näin ilmoitat vuokratulot vuoden 2018 veroilmoituksessa

 1. Valitse OmaVeron etusivulta Toiminnot-kohdasta "Veroilmoitukset ja verotustiedot" -linkki. 

 2. Valitse vuosi 2018.

 3. Valitse kohdasta Tulovero "Esitäytetty veroilmoitus".

 4. Ensimmäisessä vaiheessa näet asiakastietosi. Pääset navigoimaan palvelussa joko valitsemalla "Seuraava" tai "Edellinen" tai vaihtoehtoisesti klikkaamalla vaihepolusta haluamaasi kohtaa.

 5. a) Jos olet ilmoittanut aikaisemmin vuokratuloja, näet ne valmiiksi esitäytettynä jo vaiheessa 2. Esitäytetyt tulot ja vähennykset. Voit halutessasi muokata tietoja tai poistaa ne.

  b) Jos et ole aikaisemmin ilmoittanut vuokratuloja, siirry kohtaan 3. Muut tulot ja valitse "Kyllä" kohdasta "Vuokratulot".

 6. Pääset ilmoittamaan tietoja valitsemalla "Lisää uusi vuokratulo".

 7. Valitse vuokratun kohteen tyyppi.

 8. Ilmoita tiedot vuokratulosta:

  • Osakehuoneiston tai kiinteistön tiedot, jos tiedot eivät ole Verohallinnon tiedossa.
  • Vuokralaisen tiedot.
   • Ilmoita tiedot jokaisesta vuokralaisesta erikseen. Jos kohteessa on ollut useita lyhytaikaisia vuokralaisia, merkitse Nimi-sarakkeeseen "Useita vuokralaisia". Ilmoita vuokra-ajaksi ajanjakso, jonka aikana kohteessa on ollut tällaisia vuokralaisia.
  • Vuokra-aika
   • Ilmoita vuokra-aika verovuodelta. Jos vuokra-aika on alkanut ennen verovuotta, ilmoita alkamispäiväksi verovuoden ensimmäinen päivä (1.1.). Jos vuokra-aika jatkuu seuraavalle vuodelle tai sen päättymispäivä ei ole tiedossa, ilmoita päättymispäiväksi verovuoden viimeinen päivä (31.12.). Jos vuokra-aika katkeaa vuoden aikana, ilmoita kaikki ajanjaksot erikseen.
  • Vuokrauksen tulot ja kulut
   • Ilmoita vuokran määrä ajalta, jolloin kohde on vuokrattuna. Voit vähentää vuokratulosta tiettyjä vuokra-aikana syntyneitä kuluja, esimerkiksi vesi-, sähkö- ja lämmityskuluja, vakuutusmaksuja, remonttikuluja ja kodinkoneiden tai kalusteiden hankintamenoja.

  Jos omistat kohteen yhdessä jonkun toisen kanssa, ilmoita vain omistusosuutesi mukainen osuus tuloista ja kuluista, sillä palvelu ei jaa ilmoittamiasi tietoja omistusosuuden mukaan.

   

 9. Kun tiedot ovat oikein, klikkaa OK.

 10. Siirry kohtaan 5 "Esikatsele ja Lähetä". 

 11. Ennen kuin lähetät tiedot, tarkista ne.

  Tarvittaessa voit vielä korjata tietoja. Pääset aikaisempiin vaiheisiin klikkaamalla Edellinen-painiketta.

   

 12. Jos tiedot ovat oikein, valitse "Lähetä".

 13. Saat vahvistuksen siitä, että olemme vastaanottaneet ilmoituksesi.

Vuokratulojen ja muiden pääomatulojen ilmoittaminen (28.3.2019)