Huijausviestejä on liikkeellä Verohallinnon nimissä. Lue lisää huijausviesteistä

GeoSentricin, Mash Groupin ja FIT Biotechin osakkeiden tappiot voi vähentää veroilmoituksessa

GeoSentric Oyj:n sekä FIT Biotech Oy:n konkurssipesien lopputilitykset hyväksyttiin vuonna 2021. Mash Group Oyj:n konkurssipesän pesänhoitaja antoi vuonna 2021 ilmoituksen siitä, että osakkeenomistajat eivät tule saamaan jako-osuutta. Jos olet omistanut näiden yhtiöiden osakkeita, saat vähentää osakkeiden luovutustappiot vuoden 2021 esitäytetyllä veroilmoituksella.

Luovutustappio on se määrä, jonka aikanaan maksoit osakkeista. Luovutustappioon lasketaan mukaan myös osakkeiden hankintakulut eli kaupankäyntipalkkio. Jos sait osakkeet perintönä tai lahjana, luovutustappio on osakkeiden perintö- tai lahjaverotusarvo.

Näin ilmoitat tappion veroilmoituksella

Osalla asiakkaista luovutustappio on laskettu valmiiksi esitäytetyn veroilmoituksen kohtaan Arvopapereiden myyntivoitot. Osalla on valmiina vain luovutushinta ja osalla ei ole mitään tietoja näistä osakkeista.

  • Jos luovutustappio on laskettu veroilmoitukseen valmiiksi, tarkista tiedot. Luovutushinnaksi on merkitty konkurssitapauksessa 0 euroa. Tarkista osakkeiden hankintahinnat ja -kulut ja korjaa niitä tarvittaessa.
  • Jos veroilmoituksessasi näkyy vain luovutushinta (nolla euroa), lisää hankintahinta ja hankintakulut OmaVerossa.
  • Jos veroilmoituksessa ei ole mitään tietoja näistä osakkeista, ilmoita niiden hankintahinta ja -kulut ja sekä luovutushinta OmaVerossa. Merkitse luovutushinnaksi 0 euroa.
  • Jos et voi asioida OmaVerossa, käytä lomaketta 9A Arvopapereiden luovutusvoitot ja -tappiot.

Lue tarkemmat ohjeet: Esitäytetty veroilmoitus - näin ilmoitat OmaVerossa tai paperilla, kohdasta Arvopaperien myyntivoitot

Sivu on viimeksi päivitetty 29.3.2022