Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista.

Näin haet OmaVerossa autoveron palautusta vamman perusteella

 1. OmaVero aukeaa Omat verolajit -välilehdelle. Valitse välilehti Veroasiat.

 2. Valitse välilehdeltä Veroasiat kohdasta Palautushakemukset linkki Autoveron palautukset.

 3. Valitse linkki Hakemus autoveron palauttamiseksi vamman perusteella.

 4. Tarkista, että Perustiedot ovat oikein. Muuta tarvittaessa Lisätietojen antajan yhteystiedot sekä Osoite, johon päätös lähetetään.

 5. Jos et ole aiemmin ilmoittanut tilinumeroasi Verohallinnolle, ilmoita se OmaVerossa sen jälkeen, kun olet lähettänyt tämän hakemuksen.

  Jos sinulle on myönnetty oikeus autoveron palautukseen vamman perusteella, valitse painike Kyllä ja täytä Päätöksen numero. Siirry painikkeesta Seuraava vaiheeseen Hakemuksen tiedot.

 6. Vaiheessa Hakemuksen tiedot ilmoita Ajoneuvon tiedot sekä valitse Hakemuksen peruste ja Ajoneuvon kuljettaja.

 7. Valitse Ajoneuvon käyttötarve. Lisää pyydetyt liitteet painikkeesta Lisää tiedosto. Siirry painikkeesta Seuraava vaiheeseen Esikatsele ja lähetä.

 8. Tarkista, että Perustiedot ovat oikein. Pääset tarvittaessa korjaamaan tietoja, kun valitset painikkeen Muokkaa tai Edellinen.

 9. Tarkista, että Hakemuksen tiedot ovat oikein. Jos haluat jatkaa täyttämistä myöhemmin, valitse painike Tallenna keskeneräisenä. Tiedot säilyvät tallennettuina 3 kuukautta. Verohallinto ei käsittele tietoja, ennen kuin olet lähettänyt ne. Kun kaikki tiedot ovat oikein, valitse painike Lähetä.

Näet hakemuksen käsittelyn vaiheen OmaVerossa

Voit seurata hakemuksen käsittelyä OmaVerossa: Valitse välilehti Yhteydenpito ja sen jälkeen kohdasta Ilmoitusten ja hakemusten tila linkki Käsittelytilanteen seuranta.

Sivu on viimeksi päivitetty 5.4.2024