Minulla oli kiinteistöveroa maksettavana 6.10. ja sille käytettiin veronpalautustani. Miksi näin tapahtui?

Henkilöasiakkaan veronpalautusta käytetään verojen maksuksi heti verotuksen päättymispäivästä lähtien seuraavan kuun 4. päivään asti. Oman verotuksesi päättymispäivän näet verotuspäätökseltäsi tai OmaVerosta.

Veronpalautustasi on käytetty kiinteistöverolle todennäköisesti siksi, että verotuksesi on päättynyt aikavälillä 1.–6.10. Tällöin Verohallinto on voinut käyttää veronpalautustasi kiinteistöverolle heti veron eräpäivänä 6.10., vaikka myös maksoit veron eräpäivänä. Menettely johtuu siitä, että veronpalautus on Verohallinnon käytettävissä ennen asiakkaan eräpäivänä maksamaa maksua.

Kiinteistöverolle tarkoittamasi maksu palautetaan pankkitilillesi viikon sisällä eräpäivästä, jos sinulla ei ole muita veroja maksamatta tai tulevaa kiinteistöveron erää. Tarkista, että olet ilmoittanut tilinumerosi Verohallinnolle. Oman tilinumeron voit ilmoittaa ja tarkistaa OmaVeron kautta.

Esimerkki: Asiakkaan tuloverotuksen päättymispäivä on 2.10.2020. Verotuspäätöksen mukaan asiakkaalle maksetaan veronpalautusta 500 euroa ja sen maksupäivä on 3.12.2020. Asiakkaan kiinteistöveron eräpäivä on 6.10. ja veron määrä 300 euroa. Verohallinto käyttää 6.10. asiakkaan veronpalautuksesta 300 euroa kiinteistöveron maksuksi, vaikka asiakas maksoi kiinteistöveron eräpäivänä. Koska asiakkaalla ei ole muita verovelkoja tai tulevia kiinteistöveron eriä maksettavana, asiakkaan kiinteistöverolle tarkoittama maksu palautuu hänen tililleen viikon sisällä eräpäivästä.

Kun asiakkaan veronpalautuksesta käytettiin kiinteistöverolle 300 euroa, veronpalautusta jäi jäljelle 200 euroa. Se maksetaan asiakkaalle veronpalautuspäivänä 3.12.2020.

Lue lisää: