Minulla on perintö- tai lahjaveron eräpäivä 3.8. ja olen saamassa veronpalautusta 3.12. Käytetäänkö veronpalautusta veroon eräpäivänä 2.11.? Tarvitseeko minun maksaa lainkaan?

Jos verotuksesi päättyi lokakuussa ja sinulla on maksettavanasi perintö- tai lahjaveroa 2.11.2020, veronpalautustasi käytetään niihin, vaikka maksaisit veron eräpäivänä.

Huomaa, että veronpalautustasi käytetään kuitenkin jo heti verotuksen päättymispäivänä ennestään maksamatta jääneisiin veroihisi. Oman verotuksesi päättymispäivän näet verotuspäätökseltä tai OmaVerosta.

Jos veronpalautuksesi määrä ei riitä kattamaan 2.11. erääntyvää perintö- tai lahjaveron erää, sinun pitää maksaa jäljelle jäävä veron määrä viimeistään eräpäivänä 2.11.

Jos saat enemmän veronpalautusta kuin mitä on käytetty perintö- tai lahjaverolle tai muille veroille, jäljellä oleva määrä maksetaan tilillesi 3.12. Ennen tilille maksamista palautus voidaan vielä ulosmitata.

Mitä jos kuitenkin maksan perintöveroa tai lahjaveroa eräpäivänä?

Jos maksat perintö- tai lahjaverosi eräpäivänä 2.11. ja myös veronpalautustasi käytetään veron maksuun, maksusi käytetään tuleville perintö- ja lahjaveron erille. Jos sinulla ei ole tulevia perintö- tai lahjaveron eriä tai muita erääntyneitä veroja, maksusi palautetaan noin viikon kuluessa. Ennen tilille maksua palautus voidaan vielä ulosmitata, jos sinulla on ulosotossa velkaa.

Seuraa tilannettasi OmaVerossa.