Sain yhteenvedon, jossa kerrotaan, että veronpalautustani on käytetty verojeni maksuksi. Mitä se tarkoittaa?

Olet saanut verojen yhteenvedossa ilmoituksen veronpalautuksen käytöstä verojen maksuksi. Yhteenveto on nähtävissä OmaVerossa

Jos verotuksesi on päättynyt esimerkiksi elokuussa ja sinulle on ollut tulossa lokakuussa veronpalautusta, sitä on käytetty verojesi maksuksi verotuksesi päättymispäivästä lähtien seuraavan kuun 4. päivään asti. Oman verotuksesi päättymispäivän näet saamastasi verotuspäätöksestä tai OmaVerosta. Näet myös tiedot veronpalautuksen käytöstä OmaVerosta. Katso ohje: Näin näet onko veronpalautustasi käytetty verojen maksuksi.

Veronpalautusta käytetään ennestään maksamattomiin veroihin heti verotuksen päättymispäivänä ja erääntyviin veroihin niiden eräpäivänä, vaikka maksaisit silloin. Eli jos verotuksesi on päättynyt esimerkiksi 10.10., niin veronpalautustasi on käytetty ennestään maksamattomiin veroihin 10.10. sekä erääntyviin oma-aloitteisiin veroihin 14.10. ja ennakkoveroihin 23.10., jos sinulla on ollut niitä maksettavanasi. Näistä saat ilmoituksen lokakuun yhteenvedossa, joka on nähtävissä OmaVerossa 1.11.

Tämän lisäksi veronpalautusta käytetään vielä 1.11. erääntyvään perintö- tai lahjaveroon, jos sinulla on niitä maksettavanasi. Tästä saat ilmoituksen vasta seuraavassa yhteenvedossa, joka on nähtävissä OmaVerossa 1.12.

Mitä jos veronpalautustani käytettiin veron maksuksi ja maksoin myös itse?

Jos maksoit verosi eräpäivänä ja veronpalautustasi käytettiin veron maksuksi, oma maksusi palautetaan sinulle noin viikon kuluessa, ellei sinulla ole muita jo ennestään erääntyneitä veroja tai tulevia saman veron eriä maksettavana ja tilinumerosi on Verohallinnon tiedossa.

Jos kyse on oma-aloitteisen veron maksusta, oman maksun palauttamiseen ja sen ajankohtaan vaikuttavat OmaVerossa valitsemasi palautusajankohta ja palautusraja. Lue lisää oma-aloitteisen veron palautuksen maksamisesta. Jos OmaVerossa tekemäsi valinnat ovat sellaiset, että oma oma-aloitteisen veron maksusi jää odottamaan tulevia veroja, voit halutessasi hakea maksamaasi summaa takaisin. Katso ohje: Näin haet oman maksun palauttamista OmaVerossa.

Seuraa tilannettasi aina OmaVerossa.