Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Ajoneuvon veroton käyttö, kun asut ulkomailla ja työskentelet Suomessa

Tämä ohje on tarkoitettu esimerkiksi Suomen rajakunnissa työskenteleville eli niin sanotuille rajatyöntekijöille. 

Jos asut vakituisesti ulkomailla ja tuot ulkomailla rekisteröidyn ajoneuvon Suomeen omaan käyttöösi, voit yleensä käyttää ajoneuvoa verottomasti enintään 6 kuukautta 12 kuukauden aikana.

Jos kuitenkin työskentelet Suomessa, voit käyttää ajoneuvoa verottomasti pitempään kuin 6 kuukautta. Sinun pitää kuitenkin säännöllisesti poistua ajoneuvollasi vakituiseen asuinpaikkaasi ulkomailla. Koska kyse on kodin ja työpaikan välisestä matkasta, matka pitää yleensä tehdä päivittäin.

Tällaisessa tapauksessa sinun ei tarvitse tehdä ajoneuvon käytöstä ilmoitusta Verohallinnolle.

Hae tarvittaessa päätös vakituisesta asuinpaikasta

Joissain tilanteissa voi olla tarpeen hakea Verohallinnolta päätös vakituisesta asuinpaikasta. Päätöksellä voit osoittaa, missä vakituinen asuinpaikkasi on, jos asut kahdessa tai useammassa maassa. Vakituinen asuinpaikka vaikuttaa siihen, onko sinulla oikeutta ajoneuvon verottomaan käyttöön. Lue lisää vakituisesta asuinpaikasta

Jos verottomalle käytölle ei ole perusteita, ajoneuvon käyttö on verollista. Lue ohjeet, kun tuot ajoneuvon verolliseen käyttöön. Jos jätät verollisen käytön ilmoittamatta ajallaan, joudut maksamaan autoveron lisäksi viivästyskorkoa.

Sivu on viimeksi päivitetty 8.4.2022