Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Eta-maassa rekisteröidyn ajoneuvon veroton käyttö (enintään 14 päivää)

Jos asut vakituisesti Suomessa ja tuot Suomeen ajoneuvon toisesta Eta-maasta, voit perheesi kanssa väliaikaisesti käyttää ajoneuvoa verottomasti Suomessa. Perhettä ovat puoliso ja lapset. Heidän pitää asua samassa taloudessa kanssasi.

Voit käyttää ajoneuvoa yhtäjaksoisesti enintään 14 päivän ajan kerran kalenterivuodessa, jos

  • ajoneuvo on rekisteröitynä toisessa Eta- tai EU-maassa
  • ajoneuvolla on voimassa oleva liikennevakuutus.

Anna ilmoitus verottomasta käytöstä ennen kuin otat ajoneuvon käyttöön Suomessa. Huomaa kuitenkin tilanteet, joissa ilmoitusta ei tarvitse antaa – esimerkiksi, jos asut vakituisesti ulkomailla ja tuot ajoneuvon turistina Suomeen.

Tee verottoman käytön ilmoitus OmaVerossa

OmaVero aukeaa Omat verolajit -välilehdelle. Valitse Kaikki verolajit -välilehti ja sieltä Autoveron toiminnot. Valitse sen jälkeen linkki Ilmoitus verottomasta käytöstä.

Kun olet lähettänyt ilmoituksen OmaVerossa, saat OmaVeron postilaatikkoon heti vahvistuskirjeen siitä, että Verohallinto on vastaanottanut ilmoituksesi. Kirje lähetetään sinulle myös postitse.

Pidä vahvistuskirje mukana ajoneuvossa joko paperisena tai mobiililaitteella saatavissa. Esitä se tarvittaessa poliisille tai Tullille.

Huom.! Vahvistuskirje ei ole Verohallinnon antama hyväksyntä siitä, että verottoman käytön edellytykset täyttyisivät. Selvitä aina etukäteen, onko verottomalle käytölle perusteita. Jos perusteita ei ole, ajoneuvon käyttö on verollista. Voit hakea Verohallinnolta ennakkoratkaisun siitä, miten autoverolakia sovelletaan ajoneuvon verotukseen. Lue lisää ennakkoratkaisun hakemisesta.

Jos et voi tehdä ilmoitusta OmaVerossa, voit käyttää lomaketta 1230 (llmoitus ETA-ajoneuvon 14 päivän verottomasta käytöstä). Saat ilmoittamaasi osoitteeseen vahvistuksen postitse.

Sivu on viimeksi päivitetty 8.4.2022