Jos maksat autoveron myöhässä

Jos maksat autoveron eräpäivän jälkeen, sinun pitää maksaa myös korkoa. Maksa korko yhtä aikaa varsinaisen veron kanssa. Vuonna 2021 viivästyskorko on 7 %.

Jos maksat autoveroa myöhässä 1.–31.1.2021, katso ohjeet:

Et voi maksaa autoveroa autoveroilmoituspalvelun kautta eräpäivän jälkeen. Maksa autovero verkkopankissa.

26.–31.1.2021 autoveron voi maksaa ainoastaan verkkopankissa. Verkkopankin kautta maksetut autoverot näkyvät Verohallinnon tilillä pienellä viiveellä ja rekisteröintiluvat saattavat siksi viivästyä.

Jos maksat veron verkkopankissa eräpäivän jälkeen, sinun on maksettava myös viivekorkoa. Viivekorko on 7 %. Voit laskea viivekoron määrän korkolaskurilla (Laita Korko-kohtaan "Viivekorko tai veronlisäys"). Käytä maksaessasi verotuspäätöksen liitteenä olevan tilisiirtolomakkeen maksutietoja.

Huomioi myös, että käyttöönottoilmoitukseen perustuva ajoneuvon käyttöoikeus päättyy viimeistään autoveron eräpäivänä.

Jos maksat autoveroa myöhässä helmikuusta 2021 alkaen, katso ohjeet:

Huom.! Autoveron tili- ja viitenumerot muuttuvat helmikuun 2021 alusta. Tarkista ajantasaiset maksutiedot OmaVerosta.

Jos helmikuusta alkaen maksat autoveroa vanhoilla maksutiedoilla, voi olla, että maksu palautuu tilillesi seuraavana päivänä. Tällöin autoverosi on maksamatta ja sille kertyy viivästyskorkoa eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen.

Autoveron maksaminen OmaVeron kautta tulee mahdolliseksi helmikuun 2021 alusta. Tarkka aikataulu riippuu siitä, milloin autoverotuspäätöksesi tulee OmaVeroon.

OmaVerossa maksaessa viitenumerot ja muut maksutiedot ovat valmiina verkkopankin maksupohjassa. Huomaa, että maksupäivä on aina kuluva päivä etkä voi muuttaa sitä.

Jos haluat maksaa autoveron verkkopankissasi, tarkista maksutiedot OmaVerosta tai autoverotuspäätökseltä. Käytä maksaessa aina omaa autoveron viitenumeroasi ja uutta tilinumeroa.

Jos maksat myöhässä, verolle kertyy viivästyskorkoa

Viivästyskorkoa lasketaan autoveron eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen todellisten päivien mukaan. Viivästyskorkoa pitää maksaa myös mahdollisista seuraamusmaksuista, esimerkiksi veronkorotuksesta. Vuonna 2021 viivästyskorko on 7 %. Lue lisää viivästyskorosta.

Viivästyskorolle ei ole vähimmäismäärää, eli se on maksettava sentin tarkkuudella. Jos maksat autoveron eräpäivän jälkeen, maksa viivästyskorko yhtä aikaa varsinaisen veron kanssa.

Voit tarkistaa maksamattoman veron ja viivästyskoron määrän OmaVerosta. Voit laskea viivästyskoron määrän myös itse vero.fi:n korkolaskurilla.

Maksamattomasta verosta on muistutus verojen yhteenvedossa

Saat maksamattomasta autoverosta maksukehotuksen yhteenvedossa.

Maksamattomat autoverot näkyvät ensimmäistä kertaa helmikuun yhteenvedolla, jonka saat maaliskuun alussa. Et siis enää saa erillistä muistutusta maksamatta jääneestä autoverosta. Jos olet ottanut käyttöön sähköiset Suomi.fi-viestit eli luopunut paperipostista, saat yhteenvedon vain OmaVeroon

Saat yhteenvedossa 1–3 maksukehotusta ennen kuin verot lähetetään ulosottoon. Kun vero on siirretty ulosottoon, se on maksettava ulosottoviranomaiselle. Maksukehotusten määrä riippuu siitä, onko sinulla muita maksamattomia veroja.

Jos autoveroa ei ole maksettu eräpäivään mennessä, Verohallinto voi määrätä ajoneuvon käyttökieltoon. Lue lisää ajoneuvon käyttökiellosta.