Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Jos maksat autoveron myöhässä

Jos maksat autoveron eräpäivän jälkeen, sinun pitää maksaa myös korkoa. Maksa korko yhtä aikaa varsinaisen veron kanssa. Vuonna 2023 viivästyskorko on 7 %.

Voit maksaa autoveron OmaVerossa tai verkkopankissasi.

OmaVerossa maksaessa viitenumerot ja muut maksutiedot ovat valmiina verkkopankin maksupohjassa. Huomaa, että maksupäivä on aina kuluva päivä etkä voi muuttaa sitä.

Jos haluat maksaa autoveron verkkopankissasi, tarkista maksutiedot OmaVerosta tai autoverotuspäätökseltä. Käytä maksaessa aina omaa autoveron viitenumeroasi ja tilinumeroa.

Jos maksat myöhässä, verolle kertyy viivästyskorkoa

Viivästyskorkoa lasketaan autoveron eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen todellisten päivien mukaan. Viivästyskorkoa pitää maksaa myös mahdollisista seuraamusmaksuista, esimerkiksi veronkorotuksesta. Vuonna 2023 viivästyskorko on 7 %. Lue lisää viivästyskorosta.

Viivästyskorolle ei ole vähimmäismäärää, eli se on maksettava sentin tarkkuudella. Jos maksat autoveron eräpäivän jälkeen, maksa viivästyskorko yhtä aikaa varsinaisen veron kanssa.

Voit tarkistaa maksamattoman veron ja viivästyskoron määrän OmaVerosta. Voit laskea viivästyskoron määrän myös itse vero.fi:n korkolaskurilla.

Maksamattomasta verosta on muistutus verojen yhteenvedossa

Saat maksamattomasta autoverosta maksukehotuksen yhteenvedossa.

Maksamattomat autoverot näkyvät ensimmäistä kertaa helmikuun yhteenvedolla, jonka saat maaliskuun alussa. Et siis enää saa erillistä muistutusta maksamatta jääneestä autoverosta. Jos olet ottanut käyttöön sähköiset Suomi.fi-viestit eli luopunut paperipostista, saat yhteenvedon vain OmaVeroon

Saat yhteenvedossa 1–3 maksukehotusta ennen kuin verot lähetetään ulosottoon. Kun vero on siirretty ulosottoon, se on maksettava ulosottoviranomaiselle. Maksukehotusten määrä riippuu siitä, onko sinulla muita maksamattomia veroja.

Jos autoveroa ei ole maksettu eräpäivään mennessä, Verohallinto voi määrätä ajoneuvon käyttökieltoon. Lue lisää ajoneuvon käyttökiellosta.

Sivu on viimeksi päivitetty 1.1.2023