Autovero – maksuohjeet

Maksa autovero ennen kuin rekisteröit ajoneuvon Suomessa.

Jos maksat autoveroilmoituspalvelussa

Kun maksat autoveron autoveroilmoituspalvelun kautta, lupa rekisteröintiin lähtee Verohallinnolta automaattisesti maksun jälkeen Trafille. Voit maksaa autoveron ilmoituspalvelun kautta eräpäivään saakka.

 

Häiriö autoveron maksussa IE-selaimella

Internet Explorer selaimen versio 11 ei tällä hetkellä tue autoverotuksen sähköisen palvelun kautta suoritettavaa autoveron maksua. Käytäthän toista selainta.

Jos maksat verkkopankissa 

Kun maksat verkkopankin kautta, rekisteröintiluvan lähettäminen kestää kauemmin kuin ilmoittamispalvelun kautta maksettaessa. Merkintä maksusta näkyy Verohallinnolla 1–3 päivän kuluttua maksusta. Lupa rekisteröintiin  lähtee Verohallinnolta automaattisesti maksun jälkeen Trafille.

Maksoitko veron eräpäivän jälkeen?

Huomaa!

Käyttöönottoilmoitukseen perustuva ajoneuvon käyttöoikeus päättyy viimeistään autoveron eräpäivänä.

Et voi maksaa autoveroa sähköisen ilmoituspalvelun kautta eräpäivän jälkeen.

Eräpäivän jälkeen sinun on maksettava myös viivekorkoa. Ota yhteyttä palvelunumeroomme p. 029 497 150 (Autoverotus, puhelun hinta pvm./mpm.).

Jos maksat eräpäivän jälkeen, käytä verotuspäätöksen liitteenä olevan tilisiirtolomakkeen tietoja. Maksu näkyy 1–3 päivän viiveellä Verohallinnon järjestelmissä, jolloin rekisteröintiluvan lähettäminen kestää kauemmin kuin ilmoittamispalvelun kautta maksettaessa.

Tarvitsetko autoveron maksunlykkäystä?

Jos maksukykysi on tilapäisesti heikentynyt, sinulle voidaan erityisestä syystä myöntää lykkäystä veron maksamiseen.  Huomioi kuitenkin, että ajoneuvoa ei saa käyttää liikenteessä eräpäivän jälkeen siinäkään tapauksessa, että veronmaksuun on myönnetty lykkäystä.