Autovero – maksuohjeet

Maksa autovero ennen kuin rekisteröit ajoneuvon Suomessa.

Jos maksat autoveroilmoituspalvelussa

Kun maksat autoveron autoveroilmoituspalvelun kautta, lupa rekisteröintiin lähtee Verohallinnolta automaattisesti maksun jälkeen Liikenne- ja viestintävirastolle (Traficom). Voit maksaa autoveron ilmoituspalvelun kautta eräpäivään saakka.

Jos maksat autoveron autoveroilmoituspalvelussa ja palvelussa tulee häiriötilanne, maksu välittyy Verohallinnolle 1-3 pankkipäivän kuluessa. Rekisteröintilupa vahvistetaan Traficomille, kun maksu on tullut Verohallinnon tilille.

Häiriötilanteessa on tärkeä varmistaa, ettei maksua ole veloitettu tililtäsi, ennen kuin teet verkkomaksun uudelleen. Liikasuorituksen palauttaminen kestää noin viikon.

 

Jos maksat verkkopankissa 

Kun maksat verkkopankin kautta, rekisteröintiluvan lähettäminen kestää kauemmin kuin ilmoittamispalvelun kautta maksettaessa. Merkintä maksusta näkyy Verohallinnolla 1–3 päivän kuluttua maksusta. Lupa rekisteröintiin lähtee Verohallinnolta automaattisesti maksun jälkeen Liikenne- ja viestintävirastolle (Traficom).

Muista käyttää oikeita maksutietoja. Löydät maksutiedot pankkisiirrosta, jonka olet saanut autoveropäätöksen mukana. 

Maksoitko veron eräpäivän jälkeen?

Huomaa!

Käyttöönottoilmoitukseen perustuva ajoneuvon käyttöoikeus päättyy viimeistään autoveron eräpäivänä.

Et voi maksaa autoveroa sähköisen ilmoituspalvelun kautta eräpäivän jälkeen.

Jos maksat veron eräpäivän jälkeen, sinun on maksettava myös viivekorkoa. Voit laskea viivekoron määrän korkolaskurilla (valitse verolajiksi "muut verot"). Käytä maksaessasi verotuspäätöksen liitteenä olevan tilisiirtolomakkeen tietoja. 

Maksu näkyy 1–3 päivän viiveellä Verohallinnon järjestelmissä, jolloin rekisteröintiluvan lähettäminen kestää kauemmin kuin ilmoittamispalvelun kautta maksettaessa.

Tarvitsetko autoveron maksunlykkäystä?

Jos maksukykysi on tilapäisesti heikentynyt, sinulle voidaan erityisestä syystä myöntää lykkäystä veron maksamiseen.  Huomioi kuitenkin, että ajoneuvoa ei saa käyttää liikenteessä eräpäivän jälkeen siinäkään tapauksessa, että veronmaksuun on myönnetty lykkäystä.