Näin annat autoveroilmoituksen OmaVerossa

  1. OmaVero aukeaa Omat verolajit -välilehdelle. Valitse Kaikki verolajit -välilehti.

  2. Valitse Kaikki verolajit -välilehdeltä Autovero-kohdasta Autoveron toiminnot.

  3. Valitse Autoveroilmoitus.

  4. Tarkista, että ilmoittajan perustiedot ovat oikein. Ilmoita ajoneuvon valmistenumero. Jos olet jo aiemmin antanut ajoneuvosta käyttöönottoilmoituksen, ajoneuvon perustiedot näkyvät ilmoituksessa automaattisesti sen jälkeen, kun olet syöttänyt valmistenumeron ja siirryt eteenpäin. Jos et ole antanut käyttöönottoilmoitusta, täytä ajoneuvon perustiedot itse.

  5. Ilmoita ajoneuvoluokka ja valitse, onko ajoneuvo uusi vai käytetty. Huomaa, että jos olet tehnyt ajoneuvosta myös käyttöönottoilmoituksen, Verollisen käytön alkamispäivä Suomessa -kentässä näkyy sen perusteella jo valmiiksi päivämäärä. Jos taas et ole ottanut ajoneuvoa verolliseen käyttöön, voit jättää kentän tyhjäksi. Siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on Tekniset tiedot.

  6. Ilmoita ajoneuvon Tekniset tiedot. Valitse valintalistalta (alasvetovalikosta) ajoneuvon merkki ja malli ja täytä muut pakolliset tiedot. Jos täytät ajoneuvon variantti- ja versiotiedot, tekniset tiedot täydentyvät automaattisesti.

  7. Valitse ajoneuvon Hiilidioksidipäästöjen peruste valintalistalta. Kun olet täydentänyt ajoneuvon tekniset tiedot, siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on Esikatsele ja lähetä.

  8. Tarkista perustiedot. Tarvittaessa pääset korjaamaan tietoja, kun valitset linkin Muokkaa tai Edellinen.

  9. Tarkista tekniset tiedot. Tarvittaessa pääset korjaamaan tietoja, kun valitset linkin Muokkaa tai Edellinen. Jos haluat jatkaa täyttämistä myöhemmin, valitse painike Tallenna keskeneräisenä. Tiedot säilyvät tallennettuina 3 kuukautta. Verohallinto ei käsittele tietoja, ennen kuin olet lähettänyt ne. Kun kaikki tiedot ovat oikein, valitse painike Lähetä.