Näin korjaat varainsiirtoveroilmoitusta OmaVerossa

Voit korjata varainsiirtoveroilmoitusta OmaVerossa näissä tilanteissa:

 • Olet lähettänyt varainsiirtoveroilmoituksen OmaVerossa.
 • Olet antanut varainsiirtoveroilmoituksen uudella paperilomakkeella, joka on julkaistu 1.11.2019. Paperilomakkeella annetut ilmoitukset tulevat näkyviin OmaVeroon viiveellä.

Jos olet antanut varainsiirtoveroilmoituksen vanhalla paperilomakkeella, kauppa ei näy OmaVerossa etkä voi korjata ilmoitusta siellä.

Kiinteistönvälittäjä tai arvopaperikauppias - katso ohjeet täältä

Näin korjaat varainsiirtoveroilmoitusta

 1. Valitse etusivulta linkki Varainsiirtovero.

  Jos olet juuri antanut ensimmäisen varainsiirtoveroilmoituksen OmaVerossa, linkki ei heti näy etusivulla. Kirjaudu ulos OmaVerosta ja sen jälkeen kirjaudu uudelleen sisään, niin Varainsiirtovero-linkki tulee näkyviin OmaVeron etusivulle.

 2. Valitse sivulla näkyvästä listasta tai korteista se varainsiirtoveroilmoitus, jota haluat korjata. Jos sitä ei vielä näy, odota, kunnes aiemmin lähettämäsi varainsiirtoveroilmoitus tulee näkyviin OmaVeroon.

 3. Valitse Toiminnot-kohdasta linkki Korjaa. Jos Korjaa-linkkiä ei näy, ilmoitusta ei voi korjata.  

  Huomaa, että ilmoitusta ei voi kaikissa tilanteissa korjata. Lue ohjeita, miten voit korjata eri tilanteissa syntyneitä virheitä

 4. Siirry ilmoituksessa kohtaan, jota haluat muokata. Poista virheelliset tiedot ja merkitse niiden tilalle oikeat tiedot.

 5. Kun olet korjannut tietoja, siirry lopuksi vaiheeseen Esikatsele ja lähetä. Tarkista varainsiirtoveroilmoituksen yhteenveto.

  Tarvittaessa pääset vielä muokkaamaan tietoja linkistä Muokkaa.

  Kun kaikki tiedot ovat oikein, lähetä varainsiirtoveroilmoitus.