Huijausviestejä on liikkeellä Verohallinnon nimissä. Lue lisää huijausviesteistä

Saan veronpalautuksia 3.11., ja minulla on kiinteistöveron eräpäivä 7.11. Käytetäänkö veronpalautuksiani automaattisesti kiinteistöveron maksuksi?

Ei käytetä. Huolehdi kiinteistöveron maksamisesta itse viimeistään eräpäivänä, niin vältyt viivästyskorolta. Lue lisää kiinteistöveron maksamisesta.

Jos kiinteistövero on jo ehtinyt erääntyä

Veronpalautuksiasi käytetään kiinteistöveron maksuksi vain silloin, jos kiinteistövero on ehtinyt erääntyä ennen henkilökohtaista verotuksesi päättymispäivää. Mistä tiedän, milloin verotukseni päättyy?

Veronpalautuksia käytetään kiinteistöveron maksuksi ainoastaan oman verotuksesi päättymispäivästä seuraavan kuun 4. päivään asti.

Esimerkki: Kaisu unohtaa maksaa kiinteistöveron ensimmäisen erän sen eräpäivänä 6.9. Kiinteistöverolle alkaa kertyä viivästyskorkoa heti eräpäivää seuraavana päivänä.

Kaisun verotus päättyy myöhemmin syyskuussa. Verotuspäätöksen mukaan Kaisu saa veronpalautuksia 3.11. Kaisun veronpalautuksia käytetään automaattisesti heti syyskuussa verotuksen päätyttyä erääntyneen kiinteistöveron ja viivästyskoron maksuksi. Kun Kaisu saa veronpalautukset tililleen 3.11., summasta on vähennetty erääntynyt kiinteistövero ja viivästyskorko.

Lue lisää:

Sivu on viimeksi päivitetty 1.11.2022