Huom.! Kiinteistöveron tilinumerot ovat muuttuneet!

Jos maksat myöhässä vuoden 2019 kiinteistöveroa, käytä näitä tilinumeroita:

  • Nordea: FI64 1660 3000 1176 25
  • OP: FI35 5000 0120 2535 04
  • Danske Bank: FI56 8919 9710 0007 24

Jos maksat vanhalla tilinumerolla, maksu ei välttämättä tule perille Verohallintoon!

Muista lisäksi aina käyttää omaa kiinteistöveron viitenumeroasi maksaessasi. Jos maksat ilman oikeaa viitenumeroa, maksu ei kohdistu kiinteistöverollesi ja sille kertyy viivästyskorkoa.

Saat kiinteistöveron maksutiedot OmaVerosta. Voit myös maksaa OmaVeron kautta, jolloin tilinumero ja viitenumero ovat automaattisesti oikein. Kiinteistöveron maksutiedot saa myös palvelunumerosta 029 497 026.

Jos maksat kiinteistöveron myöhässä

Jos maksat kiinteistöveron eräpäivän jälkeen, sinun pitää maksaa myös viivästyskorkoa. Maksa viivästyskorko yhtä aikaa varsinaisen veron kanssa. Viivästyskorkoa peritään myös mahdollisesta veronkorotuksesta. Vuonna 2019 viivästyskorko on 7 %. 

Näet maksamattomien verojesi määrän korkoineen OmaVerossa tai voit laskea viivästyskoron määrän korkolaskurilla.

Kiinteistövero tulee maksaa asiakaskohtaisella kiinteistöveron viitenumerolla. Kiinteistöveron viitenumerosi näet kiinteistöveropäätökseltä ja OmaVerosta.

Maksamattomasta verosta muistutetaan yhteenvedossa

Saat maksamattomasta verosta maksukehotuksen yhteenvedossa.  Saat yhteenvedon niiltä kuukausilta, joilta veroja on erääntynyt. Jos olet ottanut käyttöön sähköisen asioinnin (suomi.fi/viestit), saat yhteenvedon vain OmaVeroon

Saat yhteenvedossa 1–3 maksukehotusta ennen kuin verot lähetetään ulosottoon. Maksukehotusten määrä riippuu siitä, onko sinulla muita maksamattomia veroja. Lue lisää yhteenvedosta.