Koronatilanne: Voit hoitaa asiasi OmaVerossa. Seuraa päivittyvää koostettamme. Yrittäjälle ohjeita mm. ennakkoverosta ja maksujärjestelystä. 

Näin ilmoitat paperilla - kiinteistöverotus

Voit korjata kiinteistöveroilmoituksen tietoja OmaVerossa. Jos et pysty ilmoittamaan verkossa, voit valtuuttaa toisen henkilön tekemään kiinteistötietojen ilmoittamisen puolestasi OmaVerossa.

Jos ilmoitat paperilla, korjaa tiedot erillisellä lomakkeella. Älä tee korjauksia siihen A4-tulosteeseen, jonka saat postitse kotiin.

Huomaa, että lomakkeiden täytyy olla perillä Verohallinnossa viimeistään veroilmoitukseesi merkittynä päivänä. Toimi ajoissa, jotta vältät mahdollisen myöhästymismaksun.

1

Hanki tarvittava lomake

Tulosta kiinteistöveroilmoitus vero.fi:stä. Lomakkeen saat myös tilaamalla puhelimitse numerosta 029 497 030 (Lomaketilaukset, puhelun hinta pvm./mpm.) tai verotoimistosta

Jos ilmoitat useamman kuin yhden kiinteistön, maapohjan tai rakennuksen tietoja, täytä niistä jokaisesta oma lomake.

Älä käytä vanhojen verovuosien lomakkeita!

2

Palauta lomake oikeaan osoitteeseen

Lomakkeiden palautusosoite on
Verohallinto
PL 700
00052 VERO

Kiinteistöveropäätöksen  mukana ei ole palautuskuorta. Palautuskuoren saat tarvittaessa verotoimistosta tai tilaamalla sen lomakkeen kanssa puhelimitse. Voit myös palauttaa lomakkeen omassa kirjekuoressasi. Muista silloin maksaa postimaksu.
Voit joutua maksamaan myöhästymismaksua tai veronkorotusta, jos ilmoitat tai täydennät kiinteistön tietoja myöhässä ja kiinteistöveron määrä kasvaa korjausten vuoksi. 

3

Palauta lomakkeet ajoissa

Hanki lomakkeet ajoissa ja varaa riittävästi aikaa myös postin kulkuun! Jos palautat lomakkeita myöhässä, voit joutua maksamaan myöhästymismaksua.

Huomioi myös seuraavat asiat

  • Tiedot luetaan optisesti lomakkeen täyttökentistä, joten täytä tiedot huolellisesti kenttien sisälle. Älä niittaa lomakkeita yhteen.
  • Käytä vain vero.fi:stä tulostettuja tai verotoimistosta saatuja lomakkeita, älä niiden kopioita. Kopiointi voi heikentää lomakkeen laatua niin, ettei optinen luku onnistu.

Paperilomakkeilla ilmoitetut tiedot näkyvät myöhemmin OmaVerossa

Jos ilmoitat tietoja paperilomakkeella, uusi kiinteistöverotuspäätös näkyy myöhemmin myös OmaVerossa. Uuden kiinteistöverotuspäätöksen näet OmaVerossa sen jälkeen, kun paperilomakkeet ovat käsitelty Verohallinnossa.