Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Näin ilmoitat paperilla – kiinteistöverotus

Voit korjata kiinteistöveroilmoituksen tietoja OmaVerossa. Jos et pysty ilmoittamaan verkossa, voit valtuuttaa toisen henkilön tekemään kiinteistötietojen ilmoittamisen puolestasi OmaVerossa.

Jos ilmoitat paperilla, korjaa tiedot erillisellä lomakkeella. Älä tee korjauksia siihen A4-tulosteeseen, jonka saat postitse kotiin.

Huomaa, että lomakkeiden täytyy olla perillä Verohallinnossa viimeistään veroilmoitukseesi merkittynä päivänä. Toimi ajoissa, jotta vältät mahdollisen myöhästymismaksun.

1

Hanki tarvittava lomake

Älä käytä vanhojen verovuosien lomakkeita.

2

Palauta lomake oikeaan osoitteeseen

Lomakkeiden palautusosoite on

Verohallinto
PL 700
00052 VERO

Palauta lomakkeet ensisijaisesti postitse. Verohallintoon saapuvat lomakkeet tallennetaan keskitetysti, ja postitettuina ne menevät nopeimmin oikeaan osoitteeseen.

Palautuskuoren voit tilata lomakkeiden kanssa puhelimitse numerosta 029 497 030 (Lomaketilaukset, puhelun hinta pvm./mpm.). Voit myös palauttaa lomakkeet omassa kirjekuoressasi. Muista silloin maksaa postimaksu.

3

Palauta lomakkeet ajoissa

Hanki lomakkeet ajoissa ja varaa riittävästi aikaa myös postin kulkuun. Jos palautat lomakkeita myöhässä, voit joutua maksamaan myöhästymismaksua.

Huomioi myös seuraavat asiat

  • Tiedot luetaan optisesti lomakkeen täyttökentistä, joten täytä tiedot huolellisesti kenttien sisälle. Älä niittaa lomakkeita yhteen.
  • Käytä vain vero.fi:stä tulostettuja tai verotoimistosta saatuja lomakkeita, älä niiden kopioita. Kopiointi voi heikentää lomakkeen laatua niin, ettei optinen luku onnistu.

Paperilomakkeilla ilmoitetut tiedot näkyvät myöhemmin OmaVerossa

Jos ilmoitat tietoja paperilomakkeella, uusi kiinteistöverotuspäätös näkyy myöhemmin myös OmaVerossa. Uuden kiinteistöverotuspäätöksen näet OmaVerossa sen jälkeen, kun paperilomakkeet ovat käsitelty Verohallinnossa.

Sivu on viimeksi päivitetty 17.2.2020