Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Ajoneuvon veroton kilpailukäyttö

Jos käytät ajoneuvoa vain autokilpailuissa Suomessa eikä ajoneuvo ole Suomessa ajoneuvorekisterissä, voit käyttää ajoneuvoa verottomasti. Ajoneuvosta pitää antaa verottoman käytön ilmoitus ennen ensimmäistä kilpailua. Ilmoituksen antaa ajoneuvon maahantuoja tai käyttöönottaja.

Jos käytät ajoneuvoa Suomessa muutoinkin kuin autokilpailuissa, ajoneuvon käyttö on verollista. Lue ohjeet, kun tuot ajoneuvon verolliseen käyttöön.

Siirtolupa tai ulkomainen ajoneuvo

Ajoneuvo, jossa on siirtokilvet

  • Voit käyttää ajoneuvoa verottomasti vain kilpailemiseen, ja käyttö saa kestää enintään 7 päivää kerrallaan. Anna Verohallinnolle verottoman käytön ilmoitus ennen kuin käytät autoa kilpailemiseen ensimmäisen kerran. Seuraavista kilpailuista ei tarvitse antaa uutta ilmoitusta. Lue lisää siirtoluvasta (Traficom).

Ulkomaille rekisteröity ajoneuvo

  • Jos tuot ajoneuvon Suomeen vain kilpailukäyttöön, voit käyttää sitä verottomasti 30 päivän ajan. Sinun pitää siis viedä ajoneuvo pois Suomesta 30 päivän jälkeen. Anna Verohallinnolle verottoman käytön ilmoitus ennen jokaista kilpailukertaa eli aina, kun tuot ajoneuvon Suomeen. Anna ilmoitus ennen kuin käyttö Suomessa alkaa.

Ilmoita ajoneuvon verottomasta käytöstä

Kun olet lähettänyt ilmoituksen OmaVerossa, saat siitä Verohallinnolta heti vahvistuskirjeen OmaVeroon. Kirjeessä vahvistetaan ilmoituksen vastaanotto, ja voit tulostaa sen ajoneuvon käyttöä varten. Valitse välilehti Yhteydenpito ja sen jälkeen kohdasta Päätökset ja kirjeet linkki Avaa päätökset ja kirjeet. Kirje lähetetään sinulle myös postitse.

Pidä ilmoitus eli vahvistuskirje mukana ajoneuvossa ja esitä se tarvittaessa poliisille tai Tullille. Voit tulostaa sen tai esittää sen sähköisessä muodossa esimerkiksi mobiililaitteella.

Huomioi! Vahvistus ei ole hyväksyntä verottoman käytön edellytyksistä. Selvitä aina etukäteen, onko verottomalle käytölle perusteita. Jos perusteita ei ole, ajoneuvon käyttö on verollista. Voit hakea Verohallinnolta ennakkoratkaisun siitä, miten autoverolakia sovelletaan ajoneuvon verotukseen. Lue lisää ennakkoratkaisun hakemisesta.

Kun olet kirjautunut sisään, OmaVero aukeaa Omat verolajit -välilehdelle. Valitse välilehti Veroasiat ja sen jälkeen kohdasta Autovero linkki Autoveron toiminnot. Valitse seuraavaksi linkki Ilmoitus verottomasta käytöstä.

Tee verottoman käytön ilmoitus OmaVerossa

Jos et voi tehdä ilmoitusta OmaVerossa, voit tehdä verottoman käytön ilmoituksen lomakkeella 1225 (Ilmoitus ajoneuvon käyttöönotosta - Veroton käyttö). Saat ilmoittamaasi osoitteeseen vahvistuksen postitse.

Sivu on viimeksi päivitetty 5.4.2024