Etusivu > Henkilöasiakkaat > Veroilmoitus ja verotuspäätös

Veroilmoitus

Saat esitäytetyn veroilmoituksen maalis-huhtikuussa. Jos lisättävää tai korjattavaa ei ole, ilmoitusta ei tarvitse palauttaa.

Veroilmoituksen (verovuosi 2016) viimeinen palautuspäivä on joko

  • 3.4. tai 9.5. tai 16.5.2017

  • Palautuspäivä on merkitty ilmoituksen etusivulle.

Muista tarkistaa esitäytetty veroilmoitus

Tarkista aina kaikki veroilmoituksessasi olevat tiedot. Jos tiedot ovat oikein eikä mitään tietoja puutu, sinun ei tarvitse tehdä muuta. Jos et palauta esitäytettyä veroilmoitusta, sinun katsotaan antaneen veroilmoituksesi sen sisältöisenä.

Täydennä tai korjaa tarvittaessa

Anna veroilmoitus verkossa (vero.fi/veroilmoitus).

Siirry ilmoittamaan

Veroilmotus verkossa 2016 -palvelu on sulkeutunut. Tietojen ilmoittaminen tässä palvelussa ei ole enää mahdollista. Ilmoita tiedot esitäytetyllä veroilmoituslomakkeella ja palauta se verotoimistoon postitse.

Palvelu ohjaa sinua tietojen ilmoittamisessa. Älä palauta paperista veroilmoitusta tai liitelomakkeita lainkaan, jos ilmoitat tiedot verkossa. Verkkopalvelun käyttämiseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Voit ilmoittaa ja korjata verkossa vain omia tietojasi.

Voit ilmoittaa tiedot myös esitäytetyllä veroilmoituksella ja liitelomakkeilla. Tulosta liitelomakkeita tarvittaessa tai hae ne verotoimistosta.

Jos annat tietoja paperilla, palauta veroilmoitus ja liitelomakkeet palautuskuoressa postitse. Älä kuitenkaan lähetä kuitteja, tositteita tai alkuperäisiä asiakirjoja.

Lisäaikaa veroilmoituksen palauttamiseen

Voit hakea lisäaikaa veroilmoituksesi palauttamiseen, jos sinulla on siihen erityisiä syitä. Verohallinto voi pidentää veroilmoituksen palauttamisaikaa ennen viimeistä palautuspäivääsi.

  • Tulosta lomake (Hakemus veroilmoituksen antamisajan pidentämiseksi).

Veroilmoitus ja verotuspäätös

Olet saanut keväällä esitäytetyn veroilmoituksen mukana verotuspäätöksen. Jos olet korjannut veroilmoitusta tai Verohallinto on saanut muualta verotukseesi vaikuttavia tietoja, saat elo–lokakuussa uuden verotuspäätöksen.

Kuitit ja tositteet

Kaikkia tositteita ei tarvitse säilyttää. Niistä tiedoista, jotka ovat oikein esitäytetyllä veroilmoituksella, ei tarvitse säilyttää kuitteja.

Jäännösveron maksaminen

Jos et ole maksanut riittävästi veroja vuoden mittaan, sinun on maksettava puuttuvat verot jälkikäteen jäännösverona.Sanasto

Sanastosta löydät keskeisimmät verotuksen termit.

A   B   E   H   I   J   K   L   M   N   O   P   R   S   T   V   Y

Sivu on viimeksi päivitetty 17.5.2017