Verohallinnon nimissä on lähetetty huijausviestejä. Lue lisää huijauksista

Metsätalouden tappiollinen tulos

Jos metsätalouden pääomatuloon kohdistuvia vähennyksiä on verovuonna enemmän kuin metsätalouden pääomatuloja, metsätalouden tulos on tappiollinen.

Metsätalouden harjoittamiseen kohdistuvat menot vähennetään aina niiden maksuvuoden verotuksessa, vaikka metsätaloudesta ei sinä vuonna kertyisikään tuloja. Metsätaloudessa on aivan tavallista, ettei puuta ole mahdollista myydä joka vuosi. Tappiollinen tulos ei siksi ole harvinainen.

Hankintatyön arvo, metsävähennys, menovaraus, yrittäjävähennys ja metsälahjavähennys vähennetään vain, jos metsätalouden pääomatuloja on tarpeeksi vähennyksen tekemiseen. Näiden vähennysten perusteella ei voi syntyä metsätalouden tappiota.

Metsätalouden tappiollinen tulos vähennetään verovelvollisen muista mahdollisista pääomatuloista. Jos koko pääomatulolajinkin tulos jää tappiolliseksi, jäljelle jäävä tappio vähennetään edelleen alijäämähyvityksenä ansiotulojen verosta.

Ellei vähennys ansiotulojen verostakaan ole verovuonna mahdollista, vähentämättä jäävä osuus vahvistetaan pääomatulolajin tappioksi. Sen voi vähentää seuraavan 10 vuoden aikana pääomatuloista.

Sivu on viimeksi päivitetty 2.1.2018