Etusivu > Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

1.  Minulla on toiminimi, mutta sillä ei ole ollut yritystoimintaa vuonna 2016. Sain postissa 5-lomakkeen. Pitääkö se palauttaa?

Elinkeinotoiminnan veroilmoitus (lomake 5) täytyy palauttaa, vaikkei toimintaa ole ollut vuoden aikana. Voit jättää ilmoituksen helposti Suomi.fi-palvelussa.

2. Olen saanut kiinteistöverotuspäätöksen. Päätöksellä näkyy rakennuksia, joita ei enää ole. Mitä teen?

Korjaa oma kiinteistöveroilmoitus verkossa. Kirjaudu palveluun ja avaa kiinteistö, jota haluat korjata. Seuraavaksi avaa rakennus, jonka tietoja haluat korjata. Merkitse tiedot ja jatka palvelussa eteenpäin. Muista lopuksi lähettää ilmoitus. Katso ohjevideo kiinteistötietojen korjaamisesta. Puhelinpalvelussamme ei tehdä kiinteistötietojen korjausta.

3. Oma-aloitteisten verojen ilmoitukseni myöhästyi muutaman päivän, mitä sanktioita siitä seuraa?

Oma-aloitteisten verojen myöhästymismaksu on muuttunut. Jos verokauden ensimmäinen veroilmoitus annetaan myöhässä, lasketaan sille kolmen euron päiväkohtainen myöhästymismaksu ensimmäiseltä 45 päivältä. Tämä myöhästymismaksu on yhteensä enintään 135 euroa.

Jos ilmoitusta myöhemmin korjataan ja tämä korvaava ilmoitus annetaan enintään 45 päivää myöhässä, siitä ei mene myöhästymismaksua. Lisää tietoa myöhästymismaksusta löydät täältä.

Sivu on viimeksi päivitetty 24.3.2017