Etusivu > Tietoa Verohallinnosta > Yhteystiedot > Palvelunumerot > Verotustodistuksen voi tilata automaattisesta puhelinpalvelusta

Automaattisen puhelinpalvelujärjestelmän kautta voi tilata viimeksi toimitetun verotuksen (v. 2014) mukaisen verotustodistuksen. Todistus ei sisällä erittelyosaa. Aikaisempien vuosien verotustodistukset saa verotoimistosta.

Verotustodistuksen voi tilata maksullisesta palvelunumerosta 0600-1-6800, joka on käytössä 24 tuntia vuorokaudessa. Puhelu maksaa paikallisverkkomaksun lisäksi 10 euroa. Maksu peritään normaalin puhelinlaskun yhteydessä. Kannattaa huomata, että verotustodistus maksaa 10 euroa myös verotoimistosta noudettuna. Verotoimistossa voi maksaa pankkikortilla.

Puhelun aikana asiakas saa opastusta siitä, kuinka järjestelmä toimii. Puhelun alussa asiakas valitsee, haluaako hän asioida suomen vai ruotsin kielellä. Valittua kieltä käytetään myös verotustodistuksessa. Kielivalinnan jälkeen asiakas näppäilee ja varmistaa henkilötunnuksensa, jonka perusteella verotustodistus tehdään. Todistus postitetaan tilaajalle kolmen työpäivän kuluessa. Postitusosoite otetaan Verohallinnon tietokannasta tilaajan näppäilemän henkilötunnuksen perusteella. Kukaan ei siis voi tilata itselleen toisen verotustodistusta, koska todistus lähetetään henkilötunnuksen haltijan osoitteseen.

Automaattisen puhelinpalvelun kautta voi tilata todistuksen

  • luonnolliselle henkilölle
  • suomalaiselle kuolinpesälle (ennen vuotta 1982 syntyneet kuolinpesät käyttävät tilauksen yhteydessä henkilötunnuksen asemesta Y-tunnusta)

Puhelinpalvelusta ei voi tilata verotustodistusta

  • rajoitetusti verovelvolliselle
  • asiakkaalle, joka on kieltänyt itseltään automaattipalvelun käytön
  • asiakkaalle, jolle on tehty tunnusmuutos

Automaattiseen puhelinpalveluun on saatu tietosuojavaltuutetun lupa.

Huom. Puhelinpalvelu toimii vain puhelimella, jossa on äänitaajuusnäppäimet.

Sivu on viimeksi päivitetty 7.11.2013