Etusivu > Tietoa Verohallinnosta > Uutiset > Vielä ehdit jättää veroilmoituksen – nopeimmin se käy verkossa

Vielä ehdit jättää veroilmoituksen – nopeimmin se käy verkossa

Verohallinnon tiedote, 15.5.2017

Veroilmoitusten viimeinen palautuspäivä on 16.5. Tarkista tiedot ja tee täydennykset verkossa.

Voit täydentää veroilmoitustasi viimeisenä palautuspäivänä klo 24 saakka osoitteessa vero.fi/veroilmoitus.

Neuvomme veroilmoitusasioissa suomeksi ja englanniksi chatissa 15.-16.5. aina klo 22 asti. 

Jos olet kiinteistönomistaja, voit tarkistaa ja korjata myös kiinteistöverotuksen perusteena olevat tiedot verkossa osoitteessa vero.fi/kiinteistötiedot

Tee nämä neljä asiaa

  1. Tarkista veroilmoitus.  Tarkista esitäytetty veroilmoitus, vaikka saisit veronpalautusta. Älä palauta ilmoitusta, jos tiedot ovat oikein eikä mitään puutu.  Jos et palauta veroilmoitusta, sinun katsotaan antaneen se esitäytettyjen tietojen mukaisena. Sama koskee myös kiinteistöverotietoja.
  2. Täydennä puuttuvat tiedot. Onko sinulla esimerkiksi matka- tai tulonhankkimisvähennyksiä? Puuttuvat matkakulut, vuokratulot ja kotitalousvähennystiedot ovat yleisimpiä syitä palauttaa esitäytetty veroilmoitus.
  3. Ilmoita sähköisesti. Veroilmoitus kannattaa täydentää verkossa. Virheiden mahdollisuus vähenee, sillä palvelu ohjaa ilmoittamisessa. Verkkopalvelussa ilmoittaminen on turvallista ja helppoa. Kirjaudu palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi. Anna tarvittavat tiedot ja lähetä ilmoitus. Saat kuittauksen onnistuneesta lähetyksestä. Jos huomaat, että palautettuun ilmoitukseen tuli virhe, voit lähettää tiedot useamman kerran uudelleen.
  4. Älä liitä veroilmoituksen mukaan kuitteja, tositteita tai alkuperäisiä asiakirjoja, vaikka palauttaisit veroilmoituksen paperisena. Verohallinto pyytää tositteita tarvittaessa. Käytä vain Verohallinnon vahvistamia liitelomakkeita.

Verkkoilmoittaminen on yhteiskunnalle edullista

Veroilmoituksia on tänä vuonna palautettu verkon kautta jo yli 700 000 kappaletta.

Verkossa jätetty veroilmoitus tuo yhteiskunnalle selvää säästöä. Verkossa jätetyn veroilmoituksen kustannukset ovat noin neljä euroa, kun paperi-ilmoituksen kustannukset ovat lähes 14 euroa.

Sivu on viimeksi päivitetty 15.5.2017