a a a
Etusivu > Tietoa Verohallinnosta > Tiedotteet > Vuosi-ilmoitukset vuodelta 2012

Vuosi-ilmoitukset vuodelta 2012

Verohallinnon tiedote, 11.1.2013

Työnantajien ja muiden suoritusten maksajien sekä tiedonantovelvollisten on annettava vuosi-ilmoitus vuonna 2012 maksamistaan ja välittämistään suorituksista pääsääntöisesti viimeistään 31.1.2013.

Seuraavilla ilmoituksilla on poikkeava jättöaika:

  • Jos työnantajan vuosi-ilmoitus, maksettujen osinkojen tai välitettyjen ulkomaisten osinkojen vuosi-ilmoitus annetaan sähköisesti, ne voidaan antaa 3.2.2013 mennessä.
  • Korkotulon lähdeveronalaisista koroista on annettava vuosi-ilmoitus 15.2.2013 mennessä.
  • Työmarkkinajärjestöjen ja työttömyyskassojen vuosi-ilmoitus ay-jäsenmaksuista ja työttömyyskassamaksuista on annettava viimeistään 20.2.2013.
  • Vuosi-ilmoitus työttömien korvauspäivistä on annettava viimeistään 20.2.2013.
  • Osakaslainoista on annettava vuosi-ilmoitus 24.2.2013 mennessä.

Vuosi-ilmoitusten tulee olla Verohallinnossa viimeisenä jättöpäivänä. Jos ilmoituksen antamisen määräpäivä on lauantai, sunnuntai tai muu pyhäpäivä, ilmoituksen on oltava Verohallinnossa seuraavana arkipäivänä. Jos vuosi-ilmoitusta ei voida antaa määräajassa, sen antamisaikaan on haettava lykkäystä ennen viimeistä jättöpäivää. Verohallinto voi määrätä laiminlyöntimaksun, jos vuosi-ilmoitus annetaan myöhässä tai väärällä tiedonantotavalla.

Vuosi-ilmoituksen antajan tulee tarkistaa, että kausiveroilmoituksella annetut tiedot vastaavat vuosi-ilmoituksen tietoja.

Ilmoittaminen sähköisesti

Työnantajan, jolla on ollut verovuonna 2012 yli 15 työntekijää, tulee antaa vuosi-ilmoitustiedot sähköisesti vuodelta 2012.

Taloushallinto-ohjelman muodostaman vuosi-ilmoitustiedoston voi lähettää sähköisesti Tyvi- tai Ilmoitin.fi-palvelun välityksellä. Joidenkin Tyvi-palveluntarjoajien välityksellä voi lähettää vuosi-ilmoituksia myös verkkolomakkeilla. Ilmoitin.fi- ja Tyvi-palveluihin tunnistautumisessa on käytettävä Katso-tunnistetta.

Työnantajan vuosi-ilmoituksen (7801), rajoitetusti verovelvollisille maksettujen suoritusten vuosi-ilmoituksen (7809) ja maksettujen osinkojen vuosi-ilmoituksen (7812) voi antaa sähköisesti myös Verohallinnon verkkolomakkeilla (Suomi.fi).

Jos olette käyttänyt palkanlaskennassa Palkka.fi-palvelua tunnistautuneena käyttäjänä, palvelu muodostaa vuosi-ilmoituksen palkoista vuodenvaihteessa. Palvelun työnantajatiedoista voitte tarkistaa, lähettääkö palvelu vuosi-ilmoitustiedot automaattisesti. Kotitalouskäyttäjien vuosi-ilmoitus palkoista lähetetään automaattisesti.

Lisätietoja ja ohjeita vuosi-ilmoituksen antamisesta

Sivu on viimeksi päivitetty 11.1.2013