Oppilaitokset

Voit käyttää tätä materiaalia, kun tutustut verotukseen tai kerrot siitä oppilaitoksissa.

Verotietoa opiskelijoille

Noin 30 minuutin Oppilaitosten veropäivä -esitys on suunnattu erityisesti toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille. Siinä kerrotaan muun muassa palkansaajan ja uuden yrittäjän verotuksesta, harmaan talouden haitoista sekä Verohallinnon suosituimmista verkkopalveluista. Esitys sisältää videoita, kattavat muistiinpanosivut ja tehtäviä, joita voit hyödyntää esityksen tukena.

Tervetuloa oman verotuksen asiantuntijaksi -esitys on suunnattu 9-luokkalaisille. Esityksessä kerrotaan verotuksen hyödyistä ja harmaan talouden haitoista.

Tervetuloa vero-osaajaksi -esitys on suunnattu kesätöihin menijöille. Esityksessä annetaan verotukseen liittyviä vinkkejä ja kerrotaan verotuksen hyödyistä.

Harmaa talous

Esitys kertoo harmaan talouden haitoista ja verojenmaksun hyödyistä muun muassa sarjakuvan, radiospotin ja konkreettisten esimerkkien avulla. Valitse eripituisista esityksistä sopivin.

Pikamatka harmaaseen talouteen sisältää tiiviissä paketissa perusasiat harmaasta taloudesta uuden yrittäjän ja palkansaajan näkökulmasta. Esityksen kesto on noin 15 minuuttia.

Keskimatka harmaaseen talouteen sisältää perusfaktojen lisäksi myös ajankohtaista asiaa, oheismateriaalia ja lisätietoja. Esityksen kesto on noin 30 minuuttia.

Laaja oppimäärä harmaaseen talouteen sisältää noin 30 minuutin esityksen lisäksi tehtäviä, joiden avulla voi tutustua lisää aiheeseen. Selitä verosanoja tai tutustu harmaan talouden tunnusmerkkeihin.

Suomeen tulevat työntekijät ja opiskelijat

Esityksessä käydään läpi Suomeen tulevien työntekijöiden ja opiskelijoiden verotusta.

Sivu on viimeksi päivitetty 30.12.2016