Etusivu > Tietoa Vero.fi-palvelusta

Tietoa Vero.fi-palvelusta

Vero.fi on Suomen Verohallinnon verkkosivusto. Sivut on toteutettu suomeksi ja ruotsiksi (skatt.fi). Osa aineistosta on käännetty myös englanniksi (tax.fi). Yksittäisiä ohjeita ja lomakkeita on saatavana myös muutamilla muilla kielillä.

Sivuston rakenne

Henkilöasiakkaat

Ohjeita tilanteisiin, joissa asiakkaan on hoidettava verotukseen liittyviä asioita.
Ohjeet on ryhmitelty kuuteen aihepiiriin: Verokortti ja veroilmoitus, Omaisuus, Asuminen, Omat tiedot, Maksaminen sekä Kansainvälisyys. Aihepiireihin on koottu erilaisia asiakokonaisuuksia (kuten Veroilmoitus, Asunnon osto, Suomesta ulkomaille). Useimpiin asiakokonaisuuksiin liittyy pääsivu ja alasivuja.

Aiheeseen tai sivuun liittyvät sähköiset palvelut, lomakkeet ja palvelunumerot näkyvät sivun oikeassa reunassa. Oikeassa reunassa voi lisäksi olla esimerkiksi linkkejä ajankohtaisiin uutisiin ja tietoa tulevista asiakastilaisuuksista.

Yritys- ja yhteisöasiakkaat

Yritys- ja yhteisöasiakkaiden ohjeet on ryhmitelty yritysmuodon mukaan. Lisäksi ohjeet on jaoteltu kolmeen aihepiiriin: Ilmoittaminen ja maksaminen, Tietoa verotuksesta sekä Yrityksen elinkaari,. Aihepiireihin on koottu erilaisia asiakokonaisuuksia (kuten Uusi yritys, Veroilmoitus, Kansainvälinen toiminta). Useimmissa asiakokonaisuuksissa on pääsivu ja alasivuja.

Aiheeseen tai sivuun liittyvät sähköiset palvelut, lomakkeet ja palvelunumerot näkyvät sivun oikeassa reunassa. Oikeassa reunassa voi lisäksi olla esimerkiksi linkkejä ajankohtaisiin uutisiin ja tietoa tulevista asiakastilaisuuksista.

Syventävät vero-ohjeet

Syventävien vero-ohjeiden keskeistä sisältöä ovat muun muassa Verohallinnon päätökset, Verohallinnon diarisoidut ohjeet ja muut, erityisesti asiantuntijoille suunnatut verotukseen liittyvät ohjeet. Ohjeet on ryhmitelty verolajin tai asian mukaan. Verohallinnon päätökset ja diarisoidut ohjeet on järjestetty myös antovuoden mukaan.

Yksittäisiin syventäviin ohjeisiin pääsee myös henkilöasiakkaiden sekä yritys- ja yhteisöasiakkaiden sivuilta.

Asioi verkossa -valikko

Valikosta siirrytään suoraan suosituimpiin sähköisiin asiointipalveluihin. Lisäksi valikosta pääsee sivulle Kaikki asiointipalvelut. Sivulla on lueteltu kaikki Verohallinnon tarjoamat sähköiset asiointipalvelut ja kerrottu, mikä sähköinen asiointipalvelu on tarkoitettu mihinkin tilanteeseen. Myös Verohallinnon laskureille (veroprosenttilaskuri, viivekorkolaskuri jne.) on tehty oma koontisivu.

Tietoa Verohallinnosta

Verohallinnon esittely, tilastoja ja tutkimuksia sekä tietoa Verohallinnosta työpaikkana.

Lomakkeet

Veroilmoituslomakkeet ja muut Verohallinnon lomakkeet sekä niiden täyttöohjeet. Lomakkeet-osion etusivulta voi myös hakea lomaketta esimerkiksi lomakkeen numerolla tai nimellä.

---

Vastasiko tämä sivu kysymykseesi? Lisää vastauksia on sivulla Usein kysyttyä – Vero.fi.

Tutustu myös sivuista tehtyyn esitteeseen: Pikaesite Vero.fi-palvelusta (pdf).

Chat-palvelun palvelukuvaus: Vero24 (pdf)

Vastauspankki ja Tee oma kysymys palvelukuvaus  Vero24 (pdf)

Sivujen tietoturvasta on kerrottu sivulla Internet-sivujen tietoturva.

Sivu on viimeksi päivitetty 15.2.2017